O Xριστόφορος Πέσκιας επιστρέφει στο Rock n Roll -Οι πρώτες φωτογραφίες από το μενού είναι λαχταριστές
Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας.
Πόσες ιστορίες, πόσες αναμνήσεις, συνοδεύουν το Rock 'n' Roll που μετά από άπειρες περιπέτειες επιστρέφει δριμύτερο στο Κολωνάκι.
Οι πιο παλιοί σίγουρα θυμούνται τα μεγάλα του πάρτι που τελείωναν νωρίς το πρωί, την αυστηρή του πόρτα που έχει απορρίψει ακόμα και την κόρη του Αμερικανού πρέσβη, τα βράδια της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς με τα δωρεάν ποτά, αλλά και την θλίψη που προκάλεσε η είδηση ότι κλείνει.
Το Rock 'n' Roll άνοιξε για πρώτη φορά το 1987 κι έφερε έναν καινούργιο αέρα στη βραδινή ζωή της πόλης.
Εμπνευστές του τα αδέρφια Ανδρέας και Γιώργος Πιτσιλής, μαζί με τον Ισίδωρο Οδυσσέως, λάτρεις κι οι τρεις του καλού rock και συλλέκτες εμπειριών-επαγγελματικών και μη-στην νύχτα της πρωτεύουσας. Μέχρι το 2011 αποτελούσε στέκι όλης της κοσμικής Αθήνας – μάχες δίνοντας για το καλύτερο τραπέζι, ενώ τα πάρτι που έγιναν εκεί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Αθήνας.
Όμως, με την κρίση άρχισαν τα προβλήματα, κι όταν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ζήτησε αύξηση από τους Πιτσιλήδες, το Rock n roll κατέβασε ρολά... Από πέρυσι, όμως, επανήλθε δριμύτερο. Πολλά άλλαξαν όχι, όμως, και η ατμόσφαιρά του, με την όμορφη ξύλινη σκάλα και τον πολυέλαιο να πρωταγωνιστούν στον χώρο.
Φέτος, μάλιστα, ένας από τους σεφ του που με τις δημιουργίες διαμόρφωσε την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του μαγαζιού, ο Χριστόφορος Πέσκιας, αναλαμβάνει και πάλι το μενού.
Το μενού κινείται στη λογική του comfort food και χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: σαλάτες και ορεκτικά, πάστα και πίτσα, κυρίως πιάτα και γλυκά. Με σύνθημα «Let’s rock your world», ο Πέσκιας δημιουργεί ροκ γεύσεις, όπως τις ονομάζει, εντελώς στο κλίμα του μαγαζιού, συνδυάζοντας κουζίνες όλου του κόσμου.
Παλιότερα, για όσους θυμούνται, το μενού ήταν κατά βάση αμερικάνικο, όμως, σήμερα που το ροκ είναι κτήμα όλου του πλανήτη, θα δείτε πιάτα από από την Ευρώπη -η ιταλική και η ισπανική κουζίνα έχουν την τιμητική τους-, από την Ασία -η Ταϊλάνδη και η Ιαπωνία δίνουν το εξωτικό χρώμα του καταλόγου-, ενώ δεν λείπουν οι συνταγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και το -κοντινό- Μεξικό.
Αναλλοίωτη αξία στο χρόνο είναι το κλασικό burger με τυρί bacon και τα συναφή, που σερβίρεται από το 1987, τότε που ακόμα στη Ελλάδα το burger ήταν σχεδόν άγνωστο είδος.
Μια εξαιρετική πρόταση είναι το μοσχάρι Wagyu, με πράσινη σάλτσα, πατάτες τηγανητές και chunky guacamole, τα Τhai noodles με τα λεπτοκαμωμένα λαχανικά και το dressing από oyster και yuzu, όπως και το μοσχαρίσιο carpaccio με την κρούστα από wasabi, που συνοδεύεται από το ελληνικότατο σταμναγκάθι, ενώ αν θέλετε κάτι πιο καυτερό προτιμήστε το μεξικάνικο soft fish taco με το guacamole και τη salsa pico de gallo.
Δεν λείπουν τα ασιατικά bao buns, ένα τρυφερό pulled pork με γεύση Κούβας, το χοιρινό Iberico με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα Pedro Jimenez, αλλά και μια μοσχαρίσια ταλιάτα με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα από καραμελωμένο ξύδι Xérès.
Εξαιρετικό πιάτο είναι το μοσχαρίσιο strip loin (ιδανικό για δύο άτομα ή και περισσότερα). Σερβίρεται μέτρια ψημένο, κόβεται μπροστά σας και ο σεφ το προτείνει με μια κουταλιά βούτυρο με σκόρδο συν μια επιλογή από κίτρινο αλάτι.
Αν πάλι προτιμάτε τα ψάρια, υπάρχει σολομός με βελούδινο πουρέ σπαστής πατάτας και wasabi, αλλά και λαβράκι, που το σερβίρισμά του μοιάζει πραγματικά με έργο τέχνης.
Νέα προσθήκη στο μενού είναι οι πίτσες που ακολουθούν τη ναπολιτάνικη συνταγή με τρία υλικά. Θα βρείτε τη Margarita, με σπιτική σάλτσα ντομάτας, mozzarella bufala και βασιλικό.
Τη Bianca με μανιτάρια, fontina και ρόκα και τη Salumeria με λουκάνικο και jamon. Από ζυμαρικά δοκιμάστε παπαρδέλες με πορτομπέλο μανιτάρια και λιγκουίνι με γαρίδες. Στο τέλος, αφήστε χώρο για ένα επιδόρπιο.
Έχουμε και λέμε: Mousse σοκολάτας με σορμπέ cassis, τάρτα μήλου, που έρχεται με χειροποίητο παγωτό κανέλα, νεοϋρκέζικο cheesecake, ή namelaka με άσπρη σοκολάτα, γιαούρτι, λικέρ μαστίχας και μαρμελάδα φράουλα.
Συνοδεύστε τα με ένα νεγκρόνι και θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ώρες λειτουργίας: Ανοικτά καθημερινά μετά τις 20:00
Λουκιανού 6, Κολωνάκι, τηλέφωνο κρατήσεων 21 0721 0065