Shutterstock

Φτιάξε δροσερή τάρτα με κρέμα και φράουλες του Έκτορα Μποτρίνι

Ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά καθώς είμαστε στην άνοιξη και οδεύουμε ολοταχώς προς το καλοκαίρι.

Θέλουμε κάτι να δροσιστούμε, όπως είναι φυσικό. Κάτι ελαφρύ αλλά και να ικανοποιεί και τον ουρανίσκο μας.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα ανοιξιάτικο και δροσιστικό γλυκάκι με φρούτα εποχής;

Αν έχεις λιγούρες αλλά δεν θες να το παρακάνεις, σου βρήκαμε ένα πανεύκολο και γρήγορο γλυκό, με λαχταριστές φράουλες (μιας και είναι η εποχή τους).

Η τάρτα με κρέμα και φράουλες του Έκτορα Μποτρίνι είναι το ιδανικό επιδόρπιο της εποχής. Ανάλαφρο, γευστικό και το τρως χωρίς τύψεις!

Πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε τι θα χρειαστείς:

Shutterstock

ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό ζύμη έτοιμη για πάστα Φλώρα

20 γρ. αλεύρι τύπου 00

70 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. γάλα πλήρες

2 κεσεδάκια φράουλες

3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Φλούδα από 1 λεμόνι

3 κρόκους αυγού

1 φακελάκι βανίλια

shutterstock

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βράσε το γάλα με τη φλούδα λεμονιού.
Χτύπησε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα.
Ψήσε το μείγμα σε μπεν μαρί μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη άφησέ την να κρυώσει.
Άνοιξε τη ζύμη και βάλτην σε μικρές ταρτιέρες. Τρύπησε τες με το πιρούνι και ψήσε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Μόλις είναι έτοιμα βγάλτα και άφησέ τα να κρυώσουν.
Κόψε τις φράουλες σε φέτες. Πάρε κάθε τάρτα και βάλε μέσα λίγη κρέμα, γάρνιρε με τις φράουλες και πασπάλισε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Βάλε τις τάρτες στο ψυγείο.
Αφού κρυώσουν καλά μπορείς να τις σερβίρεις.

Καλή απόλαυση!