star.gr

Ομελέτα αλά MasterChef από το Σωτήρη Κοντιζά -Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση

Η ομελέτα, αλλιώς. Δια χειρός Σωτήρη Κοντιζά.

«Για μένα η μαγειρική είναι πάθος, αγάπη, ο λόγος που άφησα το επάγγελμά μου -που τότε έδειχνε πιο σίγουρο. Ξέρω ότι κάθε δουλειά καταλήγει να γίνεται ρουτίνα, αλλά για μένα η μαγειρική είναι η ρουτίνα μέσα στην οποία θέλω να βρίσκομαι» έχει δηλώσει ο Σωτήρης Κοντιζάς σε συνέντευξή του στη BOVARY.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, σε προηγούμενο επεισόδιο του MasterChef, κατά τη διάρκεια ενός «masterclass», παρουσίασε στους διαγωνιζόμενους του παιχνιδιού μια διαφορετική, πρωτότυπη, γκουρμέ εκδοχή ενός πολύ αγαπημένου μας πιάτου. Ο σεφ ετοίμασε ομελέτα, με αφρό φέτας και σάλτσα ντομάτας.

Δείτε τα υλικά που θα σας χρειαστούν και την εκτέλεση για να πετύχετε ένα πολύ διαφορετικό πιάτο!

Yλικά

  • 8 αυγά και 2 κρόκους
  • 350 γρ. γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • φρέσκια ρίγανη
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κιλό φέτα
  • 3 ντομάτες
  • 2 αμπούλες για το σιφόν
  • καπνιστή πάπρικα
  • tabasco
  • worchestire sauce
  • 1 φύλλο ζελατίνης

Εκτέλεση συνταγής:

Για τον αφρό φέτας:

1) Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη φρέσκια ρίγανη και στη συνέχεια λιώνουμε τη ζελατίνα (προσοχή να μη βράσει το μείγμα).

2) Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα μέχρι να λιώσει το τυρί.

3) Με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε το μείγμα και στη συνέχεια το σουρώνουμε.

4) Γεμίζουμε το σιφόν μέχρι τα 2/3, εφαρμόζουμε τη μια αμπούλα και ανακινούμε με το στόμιο προς τα πάνω.

5) Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με μια δεύτερη αμπούλα. Αφήνουμε το σιφόν στην άκρη.

Για τη ντομάτα:

1) Σε ένα τηγάνι ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τις ντομάτες μαζί με αλάτι, καπνιστή πάπρικα και ταμπάσκο μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.

2) Δεν ανακατεύουμε συχνά- παρά όταν χρειαστεί- ώστε να μη μας καεί η σάλτσα.

3) Αποσύρουμε από τη φωτιά και την κρατάμε στην άκρη.

Για την ομελέτα: (σε στιλ ταμαγκογιάκι)

1) Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους και προσθέτουμε ζάχαρη αλάτι, πιπέρι και την worchestire sauce.

2) Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λάδι μέχρι να ζεσταθεί και στη συνέχεια σκουπίζουμε το τηγάνι.

3) Προσθέτουμε το μισό μείγμα αυγών στο τηγάνι.

4) Όταν δούμε φουσκάλες στην επιφάνεια, σπρώχνουμε την ομελέτα προς τα πάνω για να βοηθήσουμε τα υγρά να διοχετευτούν στην υπόλοιπη επιφάνεια του τηγανιού.

5) Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να μην υπάρχουν πολλά υγρά, αναποδογυρίζουμε μια φορά και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Σωτήρης Κοντιζάς: «Στο σπίτι τo μεσημέρι τρώγαμε παστίτσιο και το βράδυ γιακισόμπα»

Διαβάστε επίσης: Nolan: Εκεί όπου ο Σωτήρης Κοντιζάς σκηνοθετεί με μαεστρία κάθε νέα γαστριμαργική απόλαυση