Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 0 bovary.gr
Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 0 bovary.gr
Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 1 bovary.gr
Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 2 bovary.gr
Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 3 bovary.gr
Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 4 bovary.gr
Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 5 bovary.gr
Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 6 bovary.gr
Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 7 bovary.gr
Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 9 bovary.gr
Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν | 10 bovary.gr

Οι ομηρικοί καβγάδες του Χόλιγουντ -Aυτοί που το έπαιζαν φίλοι στις κάμερες και στα παρασκήνια σφάζονταν

Έχουν υποδυθεί τους καρδιακούς φίλους, τους ερωτευμένους εραστές, τους συμμάχους, όμως η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις αρκετών ηθοποιών στην πραγματική ζωή απείχαν πολύ από το να θεωρηθούν καλές.

Τα χολιγουντιανά σετ έχουν γνωρίσει απείρου κάλλους σκηνικά και οι ομηρικοί καβγάδες των σταρ πολλές φορές κινδύνεψαν να τινάξουν στον αέρα μεγάλες παραγωγές.

Φυσικά τα πρωτεία της πιο μεγάλης έχθρας κρατάνε η Τζόαν Κρόφορντ και η Μπέτι Ντέιβις. Οι δύο ντίβες μισούσαν θανάσιμα η μία την άλλη μέχρι το τέλος της ζωής. Η κόντρα τους υπήρξε θρυλική με δηλητηριώδεις ατάκες να εκτοξεύονται και από τις δυο δημόσια, απασχολώντας για χρόνια τον Τύπο. Όταν μάλιστα συνεργάστηκαν στην ιστορική ταινία « Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;», το συνεργείο τράβηξε τα πάνδεινα από τις συγκρούσεις και τους καθημερινούς τους τσακωμούς. Ακόμα και όταν η Κρόφορντ πέθανε, η Ντέιβις δεν φάνηκε πρόθυμη να δώσει τέλος στην μεγάλο μίσος που τις χώριζε, λέγοντας : «Δεν πρέπει να λέμε άσχημα πράγματα για τους νεκρούς, μόνο ωραία. Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε... Ωραία!»

Το 1967 δυο σπουδαίοι ηθοποιοί, ο Πίτερ Σέλλερς και ο Όρσον Γουέλς, βρέθηκαν να συμπρωταγωνιστούν στην ταινία «Casino Royale». Όλοι πίστευαν πως αυτή η συνάντηση θα έμενε στην Ιστορία, όμως κανείς δεν περίμενε όσα θα επακολουθούσαν. Ο Γουέλς κατηγορούσε τον Σέλλερς για ερασιτεχνισμό, ενώ κι εκείνος με τη σειρά του ήταν έξαλλος που ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης έκανε ό, τι ήθελε. Οι σχέσεις τους ήταν τόσο κακές, που τελικά οι α παραγωγοί αναγκάστηκαν να τους χωρίσουν και να γυρίζουν τις περισσότερες σκηνές με αντικαταστατές, καθώς οι δυο τους αρνούνταν πεισματικά να συνεργαστούν.

Η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και ο Ράιαν Γκόσλινγκ μπορεί να υποδύθηκαν ένα ονειρικό ζευγάρι στο «Notebook», όμως η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν τεταμένες, όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Νικ Κασσαβέτις. Μάλιστα ο Γκόσλινγκ του είχε ζητήσει να απομακρύνει τη συνάδελφό του από το σετ και να παίξει μόνος του κάποιες σκηνές, με μια άλλη ηθοποιό να κρατάει τα λόγια της. Τελικά μετά από μια συνάντηση που είχαν οι δυο ηθοποιοί με τους παραγωγούς φαίνεται πως η κατάσταση εξομαλύνθηκε. Αργότερα όμως η κόντρα τους εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα και για δύο χρόνια αποτελούσαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της showbiz.

Η Κιμ Κατράλ και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μπορεί να υποδύθηκαν τις κολλητές φίλες στην σειρά που κατέκτησε το γυναικείο κοινό , το «Sex in the city», όμως η αλήθεια είναι πως οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά και για πολύ καιρό αγνοούσαν επιδεικτικά η μία την άλλη στο πλατό. Μετά το τέλος της σειράς, η Πάρκερ δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η αιτία των συγκρούσεων τους ήταν ότι δούλευαν πολύ σκληρά και υπήρχε ένταση λόγω της κούρασης, όμως δεν φάνηκε να μετανιώνει, υπογραμμίζοντας πως δεν αισθάνεται άσχημα για τη συμπεριφορά της.

Ο Μπιλ Μάρεϊ, που γενικά έχει τη φήμη καλού συνεργάτη, δεν τα πήγε καθόλου καλά με την Λούσι Λιου την οποία προσέβαλε ανοιχτά μπροστά στο συνεργείο, όταν γύρισαν το sequel της ταινίας « Οι άγγελοι του Τσάρλι». Συγκεκριμένα της είχε πει δεν ξέρει για ποιο λόγο την προσέλαβαν, αφού δεν μπορεί να παίξει. Η Λιου πήγε να τον χτυπήσει, αλλά ευτυχώς όσοι ήταν παρόντες στο περιστατικό πρόλαβαν και τους χώρισαν εγκαίρως. Μετά από αυτό, ο Μάρεϊ αρνήθηκε να πάρει μέρος στην παραγωγή και τον ρόλο του ανέλαβε τεο Μπέρνι Μακ.

Η Κλερ Ντέινς και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο στην ταινία του Μπαζ Λούρμαν ερμήνευσαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, το ζευγάρι που εκπροσωπεί τον ιδανικό έρωτα, αλλά το κλίμα μεταξύ τους ήταν ψυχροπολεμικό. Σπανίως μιλούσαν εκτός του σετ, καθώς η Ντέινς θεωρούσε πως ο Λίο φέρεται ανώριμα και παιδιάστικα, ενώ εκείνος έβρισκε τη συμπρωταγωνίστριά του πολύ σφιγμένη. Αργότερα, η μοίρα τους έφερε και πάλι κοντά, καθώς η Ντέινς επρόκειτο να υποδυθεί την γραμματέα του στην ταινία «J. Edgar» , αλλά τελικά αρνήθηκε το ρόλο.

Το 1994 ο Νικ Νόλτε και η Τζούλια Ρόμπερτς βρέθηκαν να συμπρωταγωνιστούν στην ταινία «I Love Trouble», που όντως αποδείχθηκε μεγάλος μπελάς για τους υπεύθυνους της παραγωγής, καθώς οι δυο σταρ δεν μπορούσαν με τίποτα να τα βρουν. Έτσι οι περισσότερες σκηνές γυρίστηκαν με αντικαταστατές. Το 2003 η Ρόμπερτς σε συνέντευξή της αποκάλεσε τον συνάδελφό της «αηδιαστικό», αλλά ο Νόλτε αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην ιστορία, λέγοντας πως η Τζούλια είναι καλός άνθρωπος.

Η Ντέμπρα Γουίνγκερ και η Σίρλεϊ ΜακΛέιν είναι γνωστό πως δεν ήταν και οι πιο εύκολοι άνθρωποι στον κόσμο. Όταν οι δυο τους λοιπόν συναντήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας « Terms of Endearment», ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια. Και οι δυο πάντως προτάθηκαν για το Όσκαρ, το οποίο τελικά κέρδισε η ΜακΛέιν , κάνοντας έξαλλη την συνάδελφό της.

Μια διαμάχη που κατέληξε σε κλωτσιές και ξύλο ήταν ανάμεσα στον Ρίτσαρντ Γκιρ και τον Σιλβέστερ Σταλόνε στα γυρίσματα της ταινίας «The Lords of Flatbush». Οι δυο τους ήταν τόσο προσβλητικοί που τελικά έφτασαν στα χέρια, όταν ο Γκιρ σε μια σκηνή έλουσε τον Σταλόνε με σάλτσα. Τελικά οι παραγωγοί αντικατέστησαν τον πρώτο, ο οποίος συχνά σε δηλώσεις του κατηγορεί τον Σταλόνε, λέγοντας ότι διέσπειρε γι’ αυτόν παράλογες φήμες.

Μια ακόμα μεγάλη κόντρα ήταν αυτή της Φέι Ντάναγουεϊ και του Ρομάν Πολάνσκι. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στη θρυλική ταινία «Chinatown». Η ένταση δημιουργήθηκε όταν ο Πολάνσκι άρχισε να τραβά τις «άτακτες» τρίχες των μαλλιών της Ντάναγουεϊ , επειδή του χαλούσαν τα κοντινά πλάνα. Εκείνη προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ρωτώντας τον για τα κίνητρα του χαρακτήρα της, αλλά ο σκηνοθέτης φαίνεται πως δεν είχε ανάλογες προθέσεις, όποτε της απάντησε: «Πες τα λόγια σου, η αμοιβή σου είναι το μεγαλύτερο κίνητρο»!

Κάποια στιγμή που η ηθοποιός ζήτησε να κάνουν διάλειμμα για να πάει στην τουαλέτα, ο Πολάνσκι αρνήθηκε. Τότε εκείνη επειδή του τα είχε πολλά μαζεμένα, τον περιέλουσε με ένα δοχείο γεμάτο με τα ούρα της! Μετά από αυτό βέβαια, οι σχέσεις τους δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ.