Fournos Theophilos, Φωτογραφία: Instagram

Fournos Theophilos: Ενας παραδοσιακός ελληνικός φούρνος μόλις άνοιξε στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Στην καρδιά του Μανχάταν μόλις άνοιξε ένας παραδοσιακός ελληνικός φούρνος.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Κορρές συνεργάστηκε με τον Νικόλα Πασχαλάκη, o οποίος προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας, και δημιούργησαν τον Fourno Theophilo.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και οι New York Times έχουν ήδη κάνει αφιέρωμα για τη νέα γαστρονονική άφιξη του ελληνικού φούρνου στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Στον φούρνο εργάζονται δύο Ελληνες σεφ, ο Γιάννης Τσιάκος και ο Διονύσης Λιακόπουλος, για να μυήσουν τους Νεοϋορκέζους στον κόσμο της ελληνικής κουζίνας.

Παραδοσιακές ελληνικές πίτες (σπανακόπιτες και τυρόπιτες), ελιές από την Καλαμάτα, ειδικό μπαρ με ελληνικό γιαούρτι και άλλα πολλά προσφέρονται σε όσους θα επισκεφθούν τον Fourno Theophilo.

Μέσα στον διώροφο φούρνο υπάρχει επίσης ανοιχτή κουζίνα όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει νόστιμη σαλάτα και σούπα με ελληνικά προϊόντα.

Ο Fournos Theophilos προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, καθώς και γρήγορα σνακ.

Δείτε εδώ:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Stop by on the 4th to try our sweet and savory Greek filo pies, including deconstructed ones in cups. Thank you @nytimes for featuring us as a part of Florence Fabricant's "Front Burner" column. #linkinbio

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fournos Theophilos (@fournostheophilos) στις 2 Οκτ, 2018 στις 9:08 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Straight from Greece, Fournos Theophilos has landed in NYC. Join us at our all-day Greek culinary destination this Thursday the 4th.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fournos Theophilos (@fournostheophilos) στις 1 Οκτ, 2018 στις 1:42 μμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

We're open! Join us today for our grand opening at 45 West 45th Street. Ready to serve you!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fournos Theophilos (@fournostheophilos) στις 4 Οκτ, 2018 στις 10:10 πμ PDT


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Good opening day at Fournos Theophilos - a Greek-focused restaurant and market - right on my work block (w45th Street). Cod with side salads and more was quite tasty and the various cheese and spinach pies and desserts are on the list to try next time. Welcome to the hood! #greek #firsttimers #healthyeating #foodie #foodiesofinstagram #fournostheophilos #midtown #nyc

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harry Leff (@h.s.leff) στις 4 Οκτ, 2018 στις 11:13 πμ PDT


Και φυσικά οι σαλάτες του έχουν ελληνική φέτα που τρελαίνει τους Αμερικανούς.

Κανένα πιάτο δεν κοστίζει πάνω από 12 δολάρια, επισημαίνει ο σεφ Διονύσης Λιακόπουλος στο New York Eater.