6 μαθήματα που όλα τα ζευγάρια μπορούν να πάρουν από το διαζύγιο των Brangelina | 0 bovary.gr
6 μαθήματα που όλα τα ζευγάρια μπορούν να πάρουν από το διαζύγιο των Brangelina | 0 bovary.gr

6 μαθήματα που όλα τα ζευγάρια μπορούν να πάρουν από το διαζύγιο των Brangelina

Οι Βrangelina χώρισαν. Ωστόσο, όλοι εμείς οι υπόλοιποι, μήπως θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο μάθημα από αυτό το θορυβώδες διαζύγιο;

Σύμβουλοι ανατροφής παιδιών, σύμβουλοι σχέσεων, γάμου και διαζυγίων αναλύουν τα έξι μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε όλοι μας από το διαζύγιο των Brangelina.

  • Κάθε σχέση είναι ευάλωτη, ακόμη και αυτές που φαίνονται τέλειες

Για τους απέξω ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είχαν την τέλεια ζωή μαζί. Σαν ζευγάρι ταξίδευαν στον κόσμο, βοηθούσαν ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, έπαιζαν μαζί σε ταινίες. Εχουν μαζί έξι παιδιά και στον ελεύθερο χρόνο τους έφτιαχναν κρασί, το οποίο μάλιστα το 2013 αναδείχθηκε ως το καλύτερο ροζέ του κόσμου.

Αλλά όπως αποδεικνύεται όλα τα ζευγάρια έχουν τα θέματά τους. «Αντιμετωπίστε το γάμο σας σαν κάτι εύθραστο, γιατί είναι. Ακόμη κι αν όλα φαίνονται μια χαρά εξωτερικά, αυτό που έχει σημασία είναι τι αισθάνεστε. Για ένα πετυχημένο γάμο θα πρέπει πάντα να δουλεύετε για αυτόν και να του δίνετε την προσοχή που πρέπει».

  • Οι δεύτεροι και τρίτοι γάμοι είναι πιο δύσκολοι από τους πρώτους

Ζευγάρια που κάνουν το δεύτερο και τρίτο γάμο τους αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο να οδηγηθούν σε διαζύγιο. Για την Τζολί ήταν ο τρίτος γάμος, για τον Πιτ ο δεύτερος. Οι Brangelina ήταν μαζί από το 2004 όταν έπαιξαν μαζί σε ταινία με τον ηθοποιό να χωρίζει την Τζένιφερ Ανιστον για την Τζολί. Τα ΜΜΕ είχαν πέσει κυριολεκτικά πάνω της εκείνη την εποχή. «Οταν έχεις ένα δύσκολο ξεκίνημα στο γάμο, όπως είχαν η Τζολί με τον Πιτ, είναι λογικό να εξιδανικεύεις τα καλά χαρακτηριστικά του νέου συντρόφου και να αγνοείς πλήρως τις κακές. Κάποια στιγμή, όμως βλέπεις και τα κακά. Επιπλέον τα θέματα που οδήγησαν στο πρώτο διαζύγιο, αν δεν έχουν επιλυθεί θα ξαναβγούν μπροστά στο δεύτερο γάμο».

  • Αν ο γάμος τελειώσει, προσπαθήστε να κρατήσετε τις λεπτομέρειες του διαζυγίου κρυφές 

Αν και γρήγορα διέρρευσαν όλες οι λεπτομέρειες του διαζυγίου των Brangelina, οι ίδιοι, στις δηλώσεις τους ήταν πολύ προσεκτικοί και αυτοπροσώπως δεν έχουν κάνει ακόμη καμία δήλωση.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε ενιαία γραμμή από την αρχή ως το τέλος με όλους. Να αποφασίσετε ότι ως λόγο θα λέτε κάτι συγκεκριμένο και αυτή την απάντηση θα τη δίνετε σε όλους.

  • Πάρτε τον καλύτερο δικηγόρο 

Οταν η Τζολί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου είχε στο πλευρό της μια από τις καλύτερες δικηγόρους διαζυγίων. Πελάτες της ο Τζόνι Ντεπ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η Κιμ Καρντάσιαν, η Χάιντι Κλουμ. Η κίνησή της μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς είναι γνωστό ότι κάθε διαζύγιο είναι μια μικρή μάχη...

  • Προστατέψτε τα παιδιά σας από τις γονικές συγκρούσεις 

Η Τζολί με την κατάθεση του διαζυγίου της ζήτησε τη φυσική επιμέλεια των έξι παιδιών της. Πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι το ζευγάρι συμφώνησε για την προσωρινή επιμέλεια των παιδιών.
Ανεξάρτητα με το ποιος θα πάρει την επιμέλεια των παιδιών είναι σημαντικό τα παιδιά να μην δουν τους γονείς τους, που μέχρι πρότινος αγαπιούνταν, να σκοτώνονται. Ειδικοί τονίζουν ότι ο ένας γονιός πρέπει να μιλάει στα παιδιά για τον άλλον με αγάπη και χωρίς να τον κακολογεί και να τους υπενθυμίζουν ότι τα αγαπούν ανεξαρτήτως του τι έχει συμβεί.

  • Ο γάμος μπορεί να τελείωσε, αλλά θα μείνετε πάντα γονείς

Ο Πιτ και η Τζολί εξέφρασαν την επιθυμία να βάλουν πάνω από όλα την οικογένειά τους. Και αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι χωρισμένοι. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ τους δεν σταματάει και από συζυγική μετατρέπεται σε γονεϊκή. Μια σχέση πολύ σημαντική που θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή.