AP

Ο λόγος που η Κέιτ Μίντλετον βγαίνει πάντα από το νοσοκομείο λίγο μετά από κάθε γέννα

Μητέρα για τρίτη φορά έγινε χτες η Δούκισσα του Κέμπριτζ, φέρνοντας στον κόσμο το νέο βασιλικό μωρό.

Η Κέιτ Μίντλετον γέννησε στις 11 το πρωί ένα υγιέστατο αγοράκι, κάνοντάς το, τον νέο πρίγκιπα.

Παροξυσμός επικρατούσε όλη τη μέρα έξω από το νοσοκομείο St. Mary’s, στην πτέρυγα Lindo, με αστυνομία, δημοσιογράφους αλλά και απλούς πολίτες να περιμένουν να δουν την Κέιτ να βγαίνει.

Μάλιστα, η Μίντλετον βγήκε λίγες ώρες μετά τη γέννα, με ένα κόκκινο φόρεμα, γόβες και επιμελημένα μαλλιά.

Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος έχει την ίδια απορία: Πώς γίνεται να γέννησε το πρωί και να μπορεί να φύγει μέσα στην ίδια ημέρα από το νοσοκομείο;

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν μια γυναίκα γεννά, συνήθως μένει μερικές μέρες στο νοσοκομείο και δεν φεύγει λίγες ώρες μετά, καθώς ούτε μπορεί αλλά ούτε συνίσταται από τους γιατρούς.

AP

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο όταν γέννησε τον πρίγκιπα Τζορτζ το 2013 ενώ πήρε εξιτήριο δέκα ώρες μετά τη γέννηση της πριγκίπισσας Σάρλοτ.

Αυτή τη φορά, βγήκε από το νοσοκομείο μόλις οκτώ ώρες μετά τη γέννηση του τρίτου της παιδιού.

Η αλήθεια είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη μικρότερη νοσοκομειακή διαμονή μετά τον τοκετό από όλες τις χώρες με το υψηλότερο εισόδημα. Αντίθετα, στις ΗΠΑ, οι νέες μητέρες παραμένουν δύο ημέρες πριν πάνε σπίτι.

Ο μέσος όρος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μιάμιση μέρα, αλλά εξαρτάται από την μητέρα.

AP

Οι γιατροί ελέγχουν αν οι μητέρες είναι καλά και μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους. Αν η γυναίκα είναι καλά και έχει τη βοήθεια και τη φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, μπορεί να βγει από το νοσοκομείο ακόμα και μέσα σε 5-6 ώρες μετά τον τοκετό.

Η απόφαση πρέπει να παρθεί μεταξύ της μητέρας, των γιατρών και του νοσοκομείου. Η διάρκεια και το είδος της ιατρικής φροντίδας βασίζεται στις ανάγκες της εκάστοτε μητέρας, σύμφωνα με τον Guardian.

Φυσικά, η Κέιτ Μίντλετον θα έχει την μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα από γιατρούς όταν επιστρέψει στο σπίτι της.

AP