shutterstock

Το κόλπο για να καθαρίσεις γρήγορα τον τρίφτη του τυριού

Ο τρίφτης αποτελεί ένα από τα βασικά «εργαλεία» της κουζίνας αφού χάρη σε αυτόν μπορείτε εύκολα και γρήγορα να πασπαλίσετε τη μακαρονάδα ή την πίτσα σας με το αγαπημένο σας τυρί, ακόμα κι αν είχατε ξεχάσει να το ζητήσετε τριμμένο από το σούπερμαρκετ.

Παρόλα αυτά, στις εγκοπές του συχνά συγκεντρώνονται υπολείμματα αυτής της τροφής, τα οποία μπορεί να κιτρινίζουν και να μην φεύγουν ούτε με το πλύσιμο στο χέρι, αλλά ούτε και στο πλυντήριο πιάτων.

Ποια είναι η λύση;

Θα σας πάρει λιγότερο από ένα λεπτό και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα λεμόνι.

Αφαιρέστε τη φλούδα από το λεμόνι, αφήνοντας ένα κομμάτι της σάρκας του και τρίψτε από αυτήν την πλευρά με τη σάρκα τον τρίφτη του τυριού. Επειτα, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και θα δείτε ότι λάμπει από καθαριότητα ενώ παράλληλα το λεμόνι δρα αντιμικροβιακά.

shutterstock