Το εργαλείο της κουζίνας που δεν έχεις σε εκτίμηση, λύνει τα χέρια των μεγάλων σεφ
Ο κατάλληλος εξοπλισμός στην κουζίνα εγγυάται τις πιο δημιουργικές εμπειρίες.
Η κουζίνα μεταμορφώνεται σε ένα εργαστήρι: έχοντας τα απαραίτητα εργαλεία και αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία σας μπορείτε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και να φτιάξετε μοναδικές γευστικές αναμνήσεις.
Το πρακτικό πνεύμα ποτέ δεν πρόδωσε όποιον αγαπά τη μαγειρική και γενικότερα την οργάνωση του σπιτιού.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά όταν κάθε εργαλείο έχει το δικό του (συγκεκριμένο) ρόλο στην κουζίνα. Υπάρχει ένα εργαλείο που στη συνείδησή μας είναι συνδεδεμένο με τη χαρτοκοπτική, με τη ραπτική, με την κηπουρική άλλα όχι με τη μαγειρική. Μιλάμε για το ψαλίδι κουζίνας που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα μπορεί να σας λύσει τα χέρια με τις χρήσεις του.
To ψαλίδι κουζίνας έχει αμέτρητες χρήσεις αλλά πολλές φορές είναι καταχωνιασμένο σε ένα συρτάρι και η ύπαρξή του… ίσως και να αγνοείται.
Αν δεν το χρησιμοποιείτε τόσο, καιρός να το αξιοποιήσετε όπως πρέπει.
1) Με το ψαλίδι κουζίνας μπορείτε να κόψετε τα αλλαντικά (όπως τη γαλοπούλα, το μπέικον και το ζαμπόν) στο μέγεθος που επιθυμείτε.
2) Μπορείτε να κόψετε πχ. την πίτσα σε ίσα (τριγωνικά) κομμάτια χωρίς να χρειαστείτε καν μαχαίρι.
3) Με το ψαλίδι κουζίνας μπορείτε να κόψετε σε πολύ μικρά κομμάτια αποξηραμένα φρούτα (όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα ή σύκα).
4) Το ψαλίδι κουζίνας σας δίνει τη δυνατότητα να κόψετε το κρέας ή το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια.
5) Μπορείτε να κόψετε το τσαμπί από τα σταφύλια, χωρίζοντάς το μικρότερα.
6) Με το ψαλίδι κουζίνας μπορείτε να κόψετε μέρος από τα κοτσάνια των λουλουδιών.
7) Μπορείτε να κόψετε με ακρίβεια το αντικολλητικό χαρτί ή να ανοίξετε μια σακούλα.