Το κόλπο για να μη ξεχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα
Σίγουρα έχετε έρθει αντιμέτωπη με το φαινόμενο της υπερχείλισης την ώρα του βρασμού. Να πως θα βάλετε ένα τέλος.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και κάθε φορά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Βάζετε τα υλικά στην κατσαρόλα, ανακαετευέτε και αφήνετε το φαγητό να βράσει. Μετά από λίγο επανέρχεστε στην κουζίνα, συνήθως με ποδοβολητά, για να δείτε τι έχει γίνει. Το νερό έχει ξεχειλίσει από την κατσαρόλα και ο ήχος από το νερό που τσιτσιρίζει πάνω στο μάτι της κουζίνας, για έναν αδιευκρίνιστο ακόμα λόγο, δημιουργεί φοβερό πανικό.
Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, προσπαθείτε να πάρετε τα «πολλά» νερά με ένα βετέξ και γενικά να σώσετε ό,τι σώζεται.
Πως όμως μπορούμε να αποφύγουμε όλο αυτό τον μικρό χαμό στην κουζίνα;
Η λύση είναι αναπάντεχη, αλλά πολύ απλή.
Αρκεί, όσο βράζει το φαγητό σε υψηλή φωτιά, να τοποθετήσετε μια ξύλινη κουτάλα (αυτή που χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα) κατά μήκος της διαμέτρου της κατσαρόλας (φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα αφαιρέσετε το καπάκι).
Αυτό το κόλπο εμποδίζει το νερό να υπερχειλίσει.
Αργότερα, όταν θα χαμηλώσετε τη φωτιά για να δέσει το φαγητό μπορείτε να απομακρύνετε την κουτάλα και να ξανακλείσετε την κατσαρόλα με το καπάκι.