Shutterstock

Πώς οργανώνει το ψυγείο του ο Ακης Πετρετζίκης

Πρέπει το ψυγείο μας να είναι πάντα να είναι καθαρό. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 0-5 °C.

Βάζουμε κρέατα και ψάρια στο ψηλότερο και ψυχρότερο ράφι του ψυγείου μας. Πρέπει να είναι πάντα σε μπολ για να αποφεύγεται η μεταφορά των υγρών και η απώλεια υγρασίας και γεύσης.
Από κάτω, στο δεύτερο ράφι βάζουμε τα αλλαντικά, τα γαλακτοκομικά (βούτυρο, γάλα, κρ. γάλακτος), τα λουκάνικα και τα αυγά. Τα αυγά μπαίνουν στο ψυγείο για μεγαλύτερη συντήρηση. Διατηρούνται και εκτός ψυγείου. Όλα τα κίτρινα τυριά, που έχουμε ανοίξει τη συσκευασία τους, τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
Στο τρίτο ράφι βάζουμε το μαγειρεμένο φαγητό σε τάπερ και οποιαδήποτε συσκευασία φαγητού που έχουμε ανοίξει (πχ. πίτες, κονσέρβες). Όλες τις ανοιχτές κονσέρβες τις βάζουμε σε μπολ. Ποτέ ανοιχτές γιατί οξειδώνονται!
Στο χαμηλότερο ράφι βάζουμε τα φρούτα.
Στο συρτάρι βάζουμε τα λαχανικά.

Πόρτα ψυγείου

Shutterstock

Στην πόρτα δεν βάζουμε τίποτα που να λήγει σε λιγότερο από ένα μήνα γιατί έχει την υψηλότερη θερμοκρασία.
Βάζουμε κέτσαπ, μουστάρδα, μαρμελάδα, αναψυκτικά, τσάι, σάλτσες, μαγιονέζα, ελιές, αντζούγιες, κονσέρβες, μπαχαρικά, καφέ και τουρσιά.


Πρέπει να γνωρίζουμε.

Πρέπει να βάζουμε καρτελάκια με την ημερομηνία στα κρέατα, τα ψάρια, σε όποια συσκευασία έχει ανοίξει και στα μπολ με το μαγειρεμένο φαγητό.
Όλα τα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο κ.α.) τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
Τα φρούτα αποθηκεύονται χωριστά από τα λαχανικά γιατί παράγουν αιθυλένιο, το οποίο επηρεάζει την ποιότητα των λαχανικών.
Δεν βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο γιατί αλλοιώνεται η υφή της. Η σοκολάτα συντηρείται στους 18-20 °C.
Τα μπαχαρικά και κυρίως τα κόκκινα διατηρούν περισσότερο χρόνο τη γεύση τους στο ψυγείο. Πρέπει να είναι κλεισμένα αεροστεγώς.

Βρείτε περισσότερα τιπς αλλά και εκπληκτικές συνταγές στο site του Ακη Πετρετζίκη