shutterstock.com

Κettlebells: Κάνε γυμναστική με τη μπάλα, σαν σφαίρα κανονιού, και κάψε το λίπος

Το φανταζόσουν ποτέ, ότι μια μπάλα που έχει τη μορφή αυτής του κανονιού, αλλά διαφέρει εξαιτίας της λαβής της, θα μπορούσε να γίνει το απόλυτο trend μυικής ενδυνάμωσης;

Η συγκεκριμένη μπάλα, που ακούει στο όνομα «kettlebell», χρησιμοποιείται τόσο από άντρες, όσο και από γυναίκες.

Πρόκειται για το όργανο γυμναστικής που, αν και φαινομενικά μοιάζει εύκολο, στην πράξη η άρση της σιδερένιας μπάλας σε συνδυασμό με τις επαναλήψεις, αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές μορφές αερόβιας και αναερόβιας άσκησης.

Τα πλεονεκτήματα του λοιπόν πολλά! Γυμνάζει το σύνολο του σώματος και όχι μεμονωμένα τους μύες, χτίζει ποιοτική δύναμη και χαρίζει ισορροπία, αλλά και ευλυγισία στον κορμό, αυξάνει την αντοχή λόγω ενεργοποίησης της αερόβιας άσκησης, μειώνει το λίπος, βελτιώνει το συντονισμό κινήσεων.

Αν κανείς τα συγκρίνει με τα κλασικά βαράκια – αλτήρες θα διαπιστώσει ότι με το παραπάνω είδος γυμναστικής, καίει διπλάσιο αριθμό θερμίδων και μάλιστα, σε μόλις 15 λεπτά, που ισοδυναμούν με μια ώρα συνδυαστικής γυμναστικής ( αερόβιας και ασκήσεις με βαράκια).

Είναι ιδανική προπόνηση για ανθρώπους που έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο και θέλουν ταυτόχρονα να δουν μια θεαματική αλλαγή στο σώμα τους σύντομα.

Στην περίπτωση που είσαι αρχάρια/ος μπορείς να ξεκινήσεις με το βάρος των τεσσάρων κιλών.