4 πράγματα που κανείς δεν σου λέει πριν το γάμο
Οι γάμοι, όλο και με συχνότερους ρυθμούς στις μέρες μας, τελειώνουν.
Πολλά αν όχι τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν ύστερα από κάποια χρόνια γάμου και κοινής συμβίωσης να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους στις ζωές τους και έτσι μοιραία οδηγούνται στα γραφεία των δικηγόρων.
Για κάθε παντρεμένο ζευγάρι το «Δέχομαι» είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης.
Το πιο δύσκολο κομμάτι της ιστορίας είναι να «ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Θέλει προσπάθεια, υπομονή, επικοινωνία, κατανόηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις για να πετύχει ένας γάμος.
Πριν παντρευτούμε ακούμε πολλά από ανθρώπους που είναι ήδη παντρεμένοι, αλλά δεν μπαίνουμε στον κόπο να επεξεργαστούμε τις συμβουλές τους.
Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που φέρνουν τα ζευγάρια στο διαζύγιο είναι η έλλειψη επικοινωνίας, τα οικονομικά προβλήματα, η προβληματική επικοινωνία, όπως για παράδειγμα οι συχνοί ή έντονοι καβγάδες, τα σεξουαλικά προβλήματα, η απιστία.
Επίσης, τα προβλήματα με τα παιδιά μπορεί να δημιουργήσουν και προβλήματα στη σχέση. Αν για παράδειγμα οι δύο σύντροφοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν για την κοινή γραμμή πλεύσης που πρέπει να έχουν για την ανατροφή των παιδιών τους.
Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του Inc.com υπάρχουν 4 πράγματα που κανείς δεν σου λέει πριν το γάμο.
1. Δεν υπάρχει το «για πάντα μαζί».
Το «ποτέ» και το «πάντα» είναι χρονικά επιρρήματα που δείχνουν διάρκεια. Κάπως έτσι, απλά, θα μας τα εξηγούσε ένα βιβλίο γραμματικής. Στο βιβλίο, όμως, της ζωής αυτές οι δυο λέξεις και η σημασία τους είναι πιο περίπλοκες.
2. Οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά δεν μπορείτε εσείς να τους αλλάξετε.
Οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο αν το θέλουν οι ίδιοι. Κανένας δεν αλλάζει, με το ζόρι και ιδιαίτερα υπό τις υποδείξεις κάποιου άλλου. Να θυμάστε πως όταν δίνετε συμβουλές στους άλλους για τα λάθη τους δίχως να σας τις ζητήσουν τα ίδια τα άτομα, τότε οι άλλοι θα νιώθουν πως προσπαθείτε να τους επιβάλετε τις απόψεις σας και θα νιώσουν πως προσπαθείτε να τους κάνετε κάτι άλλο από αυτό που είναι, όπως και ότι δεν τους καταλαβαίνετε. Να αγαπάτε τους άλλους για αυτό που είναι και να μην προσπαθείτε τους αλλάξετε.
3. Ο τρόπος που διαφωνείτε λέει πολλά για την ποιότητα της σχέσης σας
Ολα τα ζευγάρι μαλώνουν. Τα ευτυχισμένα όμως ζευγάρια μαλώνουν διαφορετικά. Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην τσακώνεται, είναι όμως ο τρόπος που μαλώνετε με τον σύντροφό σας που καθορίζει αν η σχέση σας θα κρατήσει. Αν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει μια διαφωνία με σεβασμό, ψυχραμία και κατανόηση, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να αντέξει στον χρόνο.
Αν δύο άνθρωποι συζητούν έντονα για θέματα που τους απασχολούν, καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και λαμβάνουν υπόψη τους αυτά που λέει ο σύντροφός τους, τότε οι συγκρούσεις είναι σημαντικές, γιατί τους βοηθούν να γνωριστούν ουσιαστικότερα και να εξελίξουν τη σχέση τους. Το επικίνδυνο είναι όταν ένας καβγάς περιορίζεται σε δύο μονολόγους. Ο ένας δεν ακούει τον άλλον, επαναλαμβάνονται τα ίδια λόγια, χωρίς καμία εξέλιξη ή επεξεργασία των όσων λέγονται. Τότε, το ζευγάρι νιώθει αδιέξοδο, απογοητεύεται και στο τέλος περνάει στην παραίτηση και στην αδιαφορία. Ο κάθε σύντροφος πρέπει να είναι ανοιχτός να ακούσει την πλευρά του άλλου και να μην οχυρώνεται στη δική του οπτική.
4. Ολα έχουν να κάνουν με την επίλυση των προβλημάτων.
Το ζευγάρι πρεπει να κουβεντιάζει σε καθημερινή βάση για τα απλά και καθημερινά. Να στηρίζουν ο ένας τον άλλο καθώς έτσι νιώθουν ότι υπάρχει κοινό μέτωπο απέναντι στα όποια προβλήματα. Να λένε όχι σε πράγματα που τους απομακρύνουν όπως τηλεόραση, υπερβολικός φόρτος εργασίας, κινητό τηλεφωνο και να αντιστέκονται στη διάθεση να κλειστούν στον εαυτό τους. Να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μην αφήνουν τα προβλήματα στην άκρη. Όταν η επικοινωνία χάνεται, τα προβλήματα που υπάρχουν μένουν άλυτα και με τον καιρό μεγεθύνονται, με αποτέλεσμα η σχέση να οδηγείται σε κρίση.
Διαβάστε επίσης: Δικηγόρος διαζυγίων συμβουλεύει: Ετσι θα καταλάβεις αν ο γάμος σου θα κρατήσει ή όχι
7 σημάδια πως ένας γάμος δεν θα κρατήσει
Πώς οι φωτογράφοι καταλαβαίνουν αν ένας γάμος θα στεριώσει ή όχι