Τι δεν πρέπει να καθαρίσεις ποτέ με ηλεκτρική σκούπα
Αν φάτε κάτι βαρύ, θα νιώσετε πόνο στο στομάχι σας, σωστά; Κι αν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συνεχίζετε με τις διατροφικές σας επιλογές να επιβαρύνετε το στομάχι σας, αυτό θα διαμαρτύρεται όλο και πιο έντονα, έτσι δεν είναι; Το ίδιο, ακριβώς, θα συμβεί και με την ηλεκτρική σας σκούπα.
Πολλές φορές, δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι οι ηλεκτρικές συσκευές είναι ανθεκτικές, όσες «κακουχίες» κι αν υφίστανται. Οπως κι αν τους φερθούμε, εκείνες θα συνεχίσουν να μας προσφέρουν αδιάκοπα τις υπηρεσίες τους. Μια μέρα, εμφανίζουν πρόβλημα και αναρωτιόμαστε τι τους συνέβη. Η κακή χρήση είναι ο Νο1 υπαίτιος.
Η ηλεκτρική σκούπα μας λύνει τα χέρια στον καθαρισμό του σπιτιού από τη σκόνη: στο διάβα της, όμως, μπορεί να ρουφήξει πράγματα που της κάνουν κακό και βλάπτουν το σύστημά της.
Αν αυτό συμβαίνει συστηματικά, σύντομα το πρόβλημα που θα εμφανίσει μπορεί να είναι ακόμα και μη αναστρέψιμο. Μια απλή ηλεκτρική σκούπα δεν έχει κατασκευαστεί για να ρουφά κάθε είδους αντικείμενο.
Τα αντικείμενα που ακολουθούν, αν συλλεχθούν από εκείνη μπορεί να μειώσουν την απόδοσή της ή ακόμα και να την καταστρέψουν.
1) Μεγάλα κομμάτια γυαλιού: Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε, όταν σπάσει ένα πιάτο ή ένα ποτήρι στην κουζίνα σας, είναι να βάλετε σε λειτουργία την ηλεκτρική σκούπα, αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Τα κομμάτια σπασμένου γυαλιού μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο εσωτερικό της.
2) Καλλυντικά (σε σκόνη, όπως ρουζ, σκιά, πούδρα -αλλά και κομμάτια από κραγιόν). Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσετε με ένα υγρό πανί. Αν χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα, πιθανότατα να δείτε κάποια στιγμή χρώματα στο πάτωμα γιατί τα προϊόντα θα λιώσουν μέσα σε αυτή.
3) Οχι στα υγρά (με τις σκούπες που δεν έχουν δυνατότητα συλλογής υγρών): Στις απλές οικιακές σκούπες, η συλλογή υγρών μπορεί να αναπτύξει μούχλα μέσα στη συσκευή ή ακόμα και βλάβη.
4)Βίδες, καρφιά: Αν τα εντοπίσετε την ώρα που σκουπίζετε, μαζέψτε τα με το χέρι ή με σκούπα και φαράσι. Σίγουρα όχι με την σκούπα, καθώς μπορεί να τρυπήσουν την σακούλα της ή προκαλέσουν ζημιά στο μοτέρ της.
5) Χώμα: Η απορρόφηση χώματος από την σκούπα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο μοτέρ της. Προτιμήστε σκούπα και φαράσι.
6) (Πολλές τρίχες): Οι πολλές τρίχες (πχ μετά από κούρεμα) μπορεί να φράξουν την σκούπα.
(Με πληροφορίες από το littlethings.com)
Διαβάστε επίσης: Ο απίθανα εύκολος και γρήγορος τρόπος να καθαρίσεις τα συρτάρια σου χωρίς να τα βγάλεις
7 πράγματα στο σπίτι που μπορείς να καθαρίσεις με την ηλεκτρική σκούπα -Θα γλιτώσεις χρόνο