Γιατί δεν πρέπει να σπάμε τα αυγά στην άκρη του μπολ -Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
Τα αυγά είναι ένα από τα πιο απλά και αγαπημένα μας πιάτα.
Τα τρώμε από το πρωινό και το brunch μας μέχρι το βράδυ ενώ κάνουν και πολύ καλό στην υγεία μας.
Αυγά μάτια, ποσέ, Μπένεντικτ, scrambled, ομελέτα κ.α. έχουμε άπειρες επιλογές για να τα απολαύσουμε.
Διαβάζοντας στο Internet, πέσαμε πάνω σε ένα άρθρο που μας έκανε να αναθεωρήσουμε όσα ξέραμε έως τώρα για τα αυγά!
Από ότι φαίνεται, τόσο καιρό σπάγαμε τα αυγά με λάθος τρόπο!
Κι όμως, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος!
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει να σπάμε το αυγό στην άκρη του μπολ, του τηγανιού ή οποιουδήποτε σκεύους χρησιμοποιούσαμε.
Είναι η κλασσική κίνηση πριν μαγειρέψουμε το αυγό μας με οποιοδήποτε τρόπο.
Ωστόσο, έτσι κινδυνεύουμε να ρίξουμε στο σκεύος κομμάτια από το τσόφλι, καθώς αυτά μπορεί να μπουν στο αυγό και να πέσουν στη συνέχεια.
Υπάρχει όμως μια «τεχνική» που είναι πολύ πιο ασφαλής, σύμφωνα με τους σεφ.Προτίμησε να σπάσεις τα αυγά σου σε μια φλατ επιφάνεια όπως ο πάγκος.
Στη συνέχεια, μετέφερε το αυγό στο μπολ ή στο μαγειρικό σκεύος και άδειασέ το κανονικά.
Αυτός είναι ο τρόπος να σπάσεις τέλεια τα αυγά σου χωρίς να τα γεμίσεις με τσόφλια.
Όπως αναφέρει η HuffPost, το 57% των Αμερικάνων σπάει τα αυγά με τον λάθος τρόπο ενώ μόνο το 23% το κάνει στον πάγκο της κουζίνας.
Ωστόσο, οι νέοι κάτω των 30 ετών, χρησιμοποιούν τον πάγκο, κάτι που σημαίνει ότι η συνήθεια των πιο παλιών άρχισε να φθίνει.
Βίντεο του Real Simple, μάς δείχνει ακριβώς πώς πρέπει να γίνεται και τι να αποφύγουμε: