Unsplash/ rawpixel

Forbes: Οι 9 συμπεριφορές που κάνουν κάποιον αντιπαθητικό στους άλλους

«Μην φοβάστε την τελειότητα. Δεν θα την πετύχετε ποτέ» είχε πει ο Σαλβαντόρ Νταλί.

Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερος απ’ό,τι είναι.

Ο χαρακτήρας μοιάζει με ένα ψηφιδωτό φτιαγμένο από όλες μας τις προσλαμβάνουσες από την στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας στον κόσμο μέχρι την τελευταία μας πνοή σε αυτόν.

Κάποια στοιχεία παραμένουν σταθερά στο χρόνο, κι άλλα μεταβάλλονται υπό ορισμένες συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αυτό που είμαστε, είτε αρέσουμε στους άλλους είτε δεν αρέσουμε. Υπάρχουν συμπεριφορές που εκλαμβάνονται από την πλειοψηφία ως ιδιαιτέρως αρνητικές: είναι αυτές που μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν αντιπάθεια. Και είναι τόσο συνηθισμένες αυτές οι συμπεριφορές. Κάποιες από αυτές, -ίσως- ηθελημένα ή αθέλητα, να τις υιοθετείτε κι εσείς στην καθημερινότητά σας.

Δεν σας κουνάμε το δάχτυλο για να «συνετιστείτε» και να τις καταργήσετε, αν είναι μέρος του κώδικα με τον οποίο συμπεριφέρεστε.

Απλά σας τις αναφέρουμε, όπως τις αναφέρει το Forbes σε άρθρο του.

Unsplash/Christin Hume

1) Όταν η σοβαρότητα γίνεται ανυπόφορη...: Ολα θέλουν μέτρο σε αυτή τη ζωή: και η σοβαρότητα χρειάζεται αλλά και η χαλαρότητα. Οι άνθρωποι που είναι μονίμως σφιγμένοι (κυρίως λόγω δουλειάς) και δεν μοιράζονται κανένα θετικό συναίσθημα με τους γύρω τους γιατί είναι μονίμως απασχολημένοι και παθιασμένοι με το «καθήκον», δεν εμπνέουν συμπάθεια.

2) Οι άνθρωποι που μειώνουν τον εαυτό τους ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να καυχηθούν γι’αυτόν: Οι άνθρωποι που συνεχώς «αυτοτρολάρονται» μειώνοντας τον εαυτό τους, ενώ πίσω από αυτό κρύβεται η ανάγκη επιβεβαίωσης: αυτή η συμπεριφορά όταν γίνεται αντιληπτή μπορεί να ενοχλήσει ιδιαιτέρως τους γύρω σου.

3) Όταν δεν ακούς (πραγματικά!) τον συνομιλητή σου και σε νοιάζει μόνο αυτό που θα πεις: Οταν κάποιος αδιαφορεί για το τι του λέει ο συνομιλητής του και επικεντρώνεται μόνο σε αυτό που θέλει να πει, γίνεται ενοχλητικός σύμφωνα με το άρθρο του Forbes.

Unsplash/ rawpixel

4) Oι άνθρωποι που δεν ελέγχουν τον θυμό τους και τα νεύρα τους προσβάλλοντας, μειώνοντας, τραμπουκίζοντας τους γύρω τους: Φωνές, βωμολοχίες, κλάματα, ξεσπάσματα: θέλει κι ερώτημα; Ποιος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θέλει νευρικούς ανθρώπους στο περιβάλλον του;

5) Οταν το κινητό γίνεται πιο σημαντικό από τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου: Οι άνθρωποι που δεν ξεκολλάνε από την οθόνη του κινητού ακόμα κι όταν δεν βρίσκονται μόνοι. Αυτή η συμπεριφορά θεωρείται ιδιαιτέρως αγενής και μπορεί ακόμα και να καταστρέψει την γνώμη του άλλου για σένα.

Unsplash/ rawpixel

6) Η επίδειξη γνώσεων : Είναι ωραίο να έχεις γνώσεις και ακόμα πιο ωραίο να τις επιστρατεύεις όταν χρειαστεί. Για την πλειοψηφία, όμως, είναι κουραστικό το πιστεύεις ότι ξέρεις τα πάντα και να προσπαθείς να κερδίσεις την προσοχή με το υπενθυμίζεις στους γύρω σου τις γνώσεις σου.

7) Το κουτσομπολιό: Κανείς δεν αισθάνεται άνετα μπροστά σε έναν άνθρωπο που αποκαλύπτει πληροφορίες για την ζωή των άλλων. Οι άνθρωποι που αγαπούν το κουτσομπολιό δεν γίνονται εύκολα συμπαθείς από τους γύρω τους.

8) Οι άνθρωποι που δεν έχουν ανοιχτό μυαλό: Δεν είναι εύκολο να προκαλέσει συμπάθεια ένας άνθρωπος εμμονικός, με προκαταλήψεις, προσκολλημένος σε στερεότυπα.

9) Όταν γίνεσαι πολύ... αποκαλυπτικός για τον εαυτό σου, πολύ γρήγορα: Οι άνθρωποι που από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους με τον άλλο, διαλαλούν προσωπικές πληροφορίες δεν εμπνέουν θετικά συνασθήματα στους άλλους.