Κρεατόσουπα, Φωτογραφία: Shutterstock/By Lisovskaya Natalia

H χειμωνιάτικη κρεατόσουπα της Ντίνας Νικολάου έχει ένα απίθανο υλικό που την κάνει ακόμα πιο νόστιμη

Σούπα θα πει χειμώνας και χειμώνας θα πει σούπα.

Ενα από τα πιο αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων με αμέτρητες παραλλαγές.

Η σούπα είναι ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τις ελαφριές γεύσεις και μπορεί να σε χορτάσει χωρίς να σε επιβαρύνει με πολλές θερμίδες και λιπαρά.

Ενα πιάτο ζεστή σούπα, σε μια ημέρα με χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ό,τι πρέπει. Τα υλικά της καθορίζουν το πόσο πλούσια θα είναι η γεύση της και η υφή της. Τις περισσότερες φορές την γευόμαστε με λαχανικά.

Αλλά αν δεν προστεθούν τα απαραίτητα καρυκεύματα, το αποτέλεσμα είναι τις περισσότερες φορές άνοστο. Με κρέας ή κοτόπουλο, ρύζι ή ζυμαρικά, μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα.

H κρεατόσουπα της γνωστής μαγείρισσας Ντίνας Νικολάου είναι από τις πιο χορταστικές σούπες του χειμώνα. Είναι νόστιμη και έχει μέσα ένα απίθανο υλικό, που μπορείς κι εσύ να δοκιμάσεις.

Αντί να βάλεις μέσα στην κατσαρόλα ρύζι, κριθαράκι ή τραχανά, μπορείτε να βάλεις κουσκουσάκι! Ολα δένουν απόλυτα.

Shutterstock

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι ή χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

1 μοσχαρίσιο κόκαλο, κομμένο σε 3-4 κομμάτια (ζητήσετε το από το χασάπη σας ο οποίος διαθέτει τροχό και μπορεί να το κόψει)

2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια

1 καρότο, κομμένο σε χοντρές ροδέλες

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε χοντρά καρέ

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρά καρέ

3 κλαράκια σέλινο

1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη στα τέσσερα

½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά κεδροκούκουτσα (τα βρίσκεις σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)

1 κουταλάκι ολόκληρους σπόρους μαύρο πιπέρι

5-6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ολόκληρες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε 2 λίτρα νερό και ρίξε το κρέας και τα κόκκαλα. Οταν το νερό πάρει βράση, αρχίζεις να ξαφρίζεις τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σταματήσει. Αφήνεις το κρέας να βράσει για 40 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2 Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις και συνεχίζεις το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3 Προσθέτεις το κουσκουσάκι, ανακατεύεις και συνεχίζεις το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.

ΒΗΜΑ 4 Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρεις σε βαθιά πιάτα.

Τη συνταγή πήραμε από το σάιτ της Ντίνας Νικολάου dinanikolaou.gr

Διαβάστε επίσης: Γκασπάτσο: Η πεντανόστιμη ανδαλουσιανή σούπα τρώγεται κρύα και έχει ελάχιστες θερμίδες

Φτιάξτε τη σούπα του Ιπποκράτη -Ενα φυσικό φάρμακο για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα