Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ανάψεις το κλιματιστικό σου το καλοκαίρι
Άρχισαν οι πρώτες ζέστες καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.
Ζεσταίνεσαι ήδη και μπήκες στον πειρασμό να ανοίξεις το κλιματιστικό;
Πριν το κάνεις, καλό είναι να μάθεις μερικά πράγματα για να γλυτώσεις ρεύμα και χρήματα.
Όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι με τον καύσωνα, χρησιμοποιούμε πολύ το air condition και οι λογαριασμοί μπορεί να μας έρχονται αρκετά φουσκωμένοι.
Οι περισσότεροι ανοίγουμε το κλιματιστικό όταν κάνει πολύ ζέστη, συνήθως από το μεσημέρι και μετά, πιστεύοντας ότι έτσι εξοικονομούμε ρεύμα τις ώρες που δεν είναι ανοιχτό.
Αλλά από ότι φαίνεται αυτό είναι το λάθος που μας κοστίζει.
Τα συστήματα air condition είναι σχεδιασμένα να τραβούν όση ενέργεια χρειάζεται για να δροσίσουν το σπίτι. Αυτή είναι η τεχνολογία Inverter.
Ένας θερμοστάτης μετράει τη θερμοκρασία του δωματίου και το κλιματιστικό θα αντλήσει όση ενέργεια χρειάζεται για να δροσίσει το μέρος.
Όσο πιο ζεστό το δωμάτιο τόση περισσότερη ενέργεια χρειάζεται. Οπότε, αν ανοίγουμε το κλιματιστικό κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, ξοδεύουμε περισσότερη ενέργεια και χρήματα για να δροσίσουμε το σπίτι μας.
Οπότε ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ανοίξουμε το air condition;
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις το καλοκαίρι είναι να ανάβεις το κλιματιστικό το πρωί που ακόμα το σπίτι είναι ακόμα δροσερό.
Τότε, θα αντλήσει λίγη ενέργεια ώστε να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, την οποία και θα διατηρήσει όλη την ημέρα, δεδομένου ότι θα το αφήσεις ανοιχτό.
Θα ξεκινά και θα σταματά αυτόματα, σύμφωνα με την θερμοκρασία δωματίου. Αν στο δωμάτιο αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, το σύστημα θα αντλήσει μικρή ποσότητα ενέργειας για να δροσίσει ξανά τον χώρο.
Μπορείς να το δοκιμάσεις χρησιμοποιώντας το κλιματιστικό από το πρωί και να το αφήσεις αναμμένο όλη μέρα.
Θα εξοικονομήσεις ενέργεια και χρήματα στον επόμενο λογαριασμό σου ενώ θα κρατήσεις δροσερό το σπίτι σου όλη μέρα.
Διαβάστε επίσης: Να πώς θα κάνετε το κλιματιστικό σας να «καίει» 40% λιγότερο ρεύμα
Βήχας από το air-conditon: Γιατί συμβαίνει και πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις