shutterstock

Τα υγιεινά μπισκότα με κινόα του Ακη Πετρετζίκη γίνονται μέσα σε είκοσι λεπτά

Αυτά τα πεντανόστιμα μπισκότα με κινόα από τον Ακη Πετρετζίκη θα σε κάνουν να ζητάς και άλλο.

Αν βρίσκεσαι σε περίοδο υγιεινής διατροφής, τότε σίγουρα θα έχεις διαβάσει πολλά πράγματα που αφορούν σε ένα από τα πιο υγιεινά ψευδοδημητριακά της γης, την κινόα.

Το συγκεκριμένο τρόφιμο ολικής αλέσεως είναι γνωστό από τα παλιά χρόνια, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ω3 λιπαρά, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, δεν περιέχει γλουτένη και είναι εύπεπτο, γεγονός που το βάζει στη λίστα με τις top προτιμήσεις των ανθρώπων που προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Οι διατροφολόγοι τη συνιστούν ως super γεύμα, γιατί προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση, το διαβήτη τύπου 2, την παχυσαρκία.

Η κινόα μαγειρεύεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που απαιτεί το ρύζι, για παράδειγμα μια κούπα κινόας χρειάζεται διπλάσια ποσότητα νερού.

Τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση των καταναλωτών αυξάνεται σταθερά λόγω της διατροφικής της αξίας και των οφελών υγείας που της αποδίδονται.

Εμείς σου προτείνουμε λοιπόν να φτιάξεις τα πεντανόστιμα μπισκότα με κινόα του Ακη Πετρετζίκη που δεν χρειάζεται πάνω από είκοσι λεπτά για να είναι έτοιμα.

Αξίζει να τα δοκιμάσεις!

Shutterstock

Συστατικά
240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
250 ml ηλιέλαιο
250 γρ. μέλι
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. νιφάδες βρώμης
250 γρ. βρασμένη και στραγγισμένη κινόα
100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
100 γρ. τσιπς σοκολάτας

Οδηγίες εκτέλεσης:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και το περνάμε από χοντρή σίτα.

Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με το μέλι και σιγά - σιγά προσθέτουμε και τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.

Όταν ενσωματωθούν όλα αυτά, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε ίσα - ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τη βρώμη, την κινόα, τα κράμπερις και την σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.

Παίρνουμε κουταλιές μεγάλες από το μείγμα (σε ποσότητα ίση με 2 κ.σ.) και τις ρίχνουμε πάνω σε ταψιά που τα έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Από κάτω θα είναι ψημένα, από πάνω θα έχουν πάρει λίγο χρώμα και μέσα θα είναι λίγο άψητα αλλά έτσι πρέπει να είναι. Βγαίνουν γενικά φουσκωτά.

Το καταπληκτικό με αυτά τα μπισκότα είναι ότι αφού κρυώσουν, μπαίνουν στην κατάψυξη και μπορούμε να έχουμε ένα υγιεινό σνακ όποτε θέλουμε!

Tip

Μπορούμε να βάλουμε και άλλα υλικά μέσα όπως ξηρούς καρπούς ή σταφίδες.

Τη συνταγή πήραμε από τον γνωστό σεφ Ακη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η τροφή που σώζει από σοβαρές ασθένειες -Δεν ανήκει τυχαία στα superfoods