Πώς να φτιάξεις πεντανόστιμο σπιτικό ποπ κορν με νερό αντί για λάδι
Κλασικό, πεντανόστιμο και συνδυασμένο με το σινεμά, το ποπ κορν είναι από τα πλέον αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων.
Αυτό που κάνει παχυντικό το ποπ κορν είναι ο τρόπος μαγειρέματος. Αν τα φτιάξεις στο σπίτι χωρίς βούτυρο και λάδι, έχεις ένα πολύ ελαφρύ σνακ με λίγες θερμίδες, αφού τα τρία φλιτζάνια έτοιμο ποπ κορν έχουν μόλις 93 θερμίδες.
Εμείς σου βρήκαμε τον τρόπο να φτιάξεις ποπ κορν με νερό και όχι με λάδι και έτσι να απολαύσεις αυτό το μοναδικό σνακ χωρίς τύψεις.
Αυτό που θα χρειαστείς είναι 2 κουταλιές της σούπας νερό, μισή κούπα καλαμπόκι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Τοποθέτησε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος στο μάτι σε δυνατή φωτιά και βάλε λίγο νερό. Ρίξε τα ποπ κορν σου, κλείσε το καπάκι και περίμενε να σκάσουν τα πρώτα ποπ κορν.
Στη συνέχεια χαμηλώνεις τη φωτιά και είναι έτοιμα. Φρόντισε να κουνάς συχνά το σκεύος για να μην κολλήσουν τα ποπ κορν.
Τα βάζεις σε ένα μπολ και ρίχνεις λίγο αλάτι αν θες γιατί μην ξεχνάς ότι κάνει κατακράτηση υγρών.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τα πετύχεις με την πρώτη φορά. Συνέχισε την προσπάθεια και κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις.
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε επίσης: 5 υγιεινά σνακ που μπορείς να καταναλώσεις χωρίς ενοχές ακόμα και τα μεσάνυχτα
Σε αυτό το σινεμαδάκι με τζάκι στο Χαλάνδρι νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα απίθανο σαλέ