Αυτές οι τροφές είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία
Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία.
Οι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών σοβαρών ασθενειών.
Οι τροφές αυτές δεν μας είναι άγνωστες και κάποιες από αυτές τις έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.
Καλό είναι λοιπόν να τις προσθέσουμε στο διαιτολόγιό μας ώστε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι σε οποιονδήποτε εχθρό της υγείας.
Αυτές είναι οι τροφές:
1. Σπόροι Chia
Πλούσιοι σε πρωτεΐνες αλλά και γευστικοί, οι σπόροι Chia περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και μπορείτε να τους βρείτε σε πακέτα και να τους προσθέσετε σε smoothies ή σε πουτίγκες.
2. Κόκκινα σταφύλια
Η ρεσβερατρόλη δεν υπάρχει μόνο στο κρασί. Ο φλοιός των κόκκινων σταφυλιών είναι πλούσιος σε ρεσβερατρόλη. Ακόμη, τα μωβ σταφύλια περιέχουν πανίσχυρα αντιοξειδωτικά. Θα τα βρείτε κυρίως το καλοκαίρι. Βάλτε τα σε σαλάτες, στο κοτόπουλο ή σε ψωμί ολικής άλεσης ή μπορείτε να τα φάτε τα σαν σνακ.
3. Καρύδια
Λέγεται και «σούπερ ξηρός καρπός», καθώς περιέχει τα διπλά αντιοξειδωτικά από τους υπόλοιπους. Όταν ψηθούν, διευκολύνουν το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Προσθέστε τα καρύδια σε σαλάτες και στο γιαούρτι αν δεν θέλετε να τα φάτε σκέτα.
4. Αγκινάρες
5. Μύρτιλλα
Τα μύρτιλλα αποτελούν γλυκά μούρα που περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Τα μύρτιλλα έχουν τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα σε σχέση με άλλα φρούτα. Φάτε τα σαν σνακ ή πάνω σε γιαούρτι.
6. Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C και Κ. Βάλτε τα σε σούπες και σαλάτες.
Διαβάστε επίσης: Γίνονται και λάθη -Αυτές είναι ασθένειες που ξεγελούν τους γιατρούς και κάνουν λάθος διάγνωση
Γιατί η μαστογραφία δεν ανίχνευσε τον καρκίνο αυτής της γυναίκας παρά το σημάδι στο στήθος της