O Bασίλης Καλλίδης σου δείχνει τον εύκολο τρόπο να φτιάξεις τσιζ κέικ με γιαούρτι φραμπουάζ και μπλούμπερι
Eνα γρήγορο και γευστικό τσιζ κέικ με την υπέροχη γεύση από το γιαούρτι και την γλύκα του φραμπουάζ.
Εχεις όρεξη για γλυκό και θέλεις να φτιάξεις κάτι που δεν θα σε δυσκολέψει πολύ; Αν έχεις διάθεση για κάτι που δεν έχει σοκολάτα, τότε το γρήγορο και γευστικό τσιζ κέικ του Βασίλη Καλλίδη είναι το ιδανικό για την περίπτωσή σου!
Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί στην γλύκα που δίνει το φραμπουάζ; Μια εξαιρετική συνταγή για τους λάτρεις του τσιζ κέικ και για όσους προτιμούν τις εύκολους τρόπους για να μαγειρέψουν κάτι που να αξίζει.
Συστατικά:
Για την κρέμα:
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
φύλλα ζελατίνας περίπου 9-10 γραμμάρια
3 βανίλιες σκόνη
100 γρ μαυροδάφνη Πατρών
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την διακόσμηση:
200 γρ φραμπουάζ
300 γρ μπλούμπερι
Οδηγίες:
Για την βάση
Σπάμε όλα τα μπισκότα σε ένα πολυμίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Τα απλώνουμε στην βάση μίας φόρμας και πιέζουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένας ενιαίος πάτος από μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά ή και στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
Για την κρέμα
Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό, βγάζουμε το μασκαρπόνε απ' το ψυγείο να μαλακώσει. Ρίχνουμε σ' ένα μπολ το μασκαρπόνε μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την μαυροδάφνη και την ζεσταίνουμε.
Οταν οι ζελατίνες μαλακώσουν αρκετά τις στίβουμε και τις διαλύουμε μέσα στην ζεσή μαυροδάφνη. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού.
Προσθέτουμε στο μείγμα μερικά από τα φρούτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Συναρμολόγηση
Βγάζουμε την φόρμα με την μπισκοτένια βάση από το ψυγείο και αδειάζουμε επάνω την κρέμα.
Στρώνουμε καλά την κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί.
Αφαιρούμε το τσέρκι της φόρμας και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φρούτα.
Αντί για μαυροδάφνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα γλυκό Σαμιώτικο κρασί!
Τη συνταγή πήραμε από το σάιτ του Βασίλη Καλλίδη www.gourmed.gr
Διαβάστε επίσης: Η συνταγή για το κέικ με 3 υλικά του Ακη Πετρετζίκη, που έγινε viral