Shutterstock

Shakshuka: Ετσι μαγειρεύουν τα αυγά σε σάλτσα ντομάτας στo Mαρόκο και είναι θεϊκά

Εχεις πάντα αυγά στο ψυγείο και ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις τη πιο τέλεια συνταγή που λέγεται shakshuka.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο που έρχεται από την Τυνησία, αλλά το μαγειρεύουν πολύ στο Μαρόκο και το Ισραήλ.

Είναι ένας καγιανάς, μία στραπατσάδα δηλαδή που έχει μέσα αυγά και ντομάτα. Σκέτη λιχουδιά!

Εχουμε την εντύπωση πως έτσι μαγειρεμένα αυγά δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει. Είναι ένα πιάτο όλο χρώμα, γεύση και αρώματα που αξίζει να του δώσεις την προσοχή σου.

Θα σου πάρει μόλις 30 λεπτά να την φτιάξεις και ούτε 5 λεπτά για να την εξαφανίσεις.

Για 3-4 άτομα θα χρειαστείς:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη

1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. αλάτι

5 μεγάλα αυγά

1-2 κ.σ. φρεσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

φρέσκο πιπέρι για τη γεύση

Οδηγίες:

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-5 λεπτά. Προσθέστε και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Προσθέστε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήστε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε τα αυγά ολόκληρα και χαμηλώστε την θερμοκρασία.

Σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε το φαγητό σας να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Ελέγξτε αν τα αυγά σας είναι εντάξει και αν τα θέλετε πιο καλοψημένα αφήστε τα για λίγο ακόμα.

Πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό και μαύρο πιπέρι. Σερβίρονται ζεστά!

Δείτε στο βίντεο πώς θα φτιάξετε την shakshuka:

Διαβάστε επίσης: Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να βάζεις τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου

Τα λάθη που κάνεις στα αυγά σκράμπλ - Και δεν σου πετυχαίνουν