shutterstock

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να βρίσκεται ένα νέο ζευγάρι σύμφωνα με έρευνα

Είστε στα μέλια; Να τι πρέπει να προσέξετε.

Προφανώς η συχνότητα που θα βρεθεί το κάθε ζευγάρι εξαρτάται από τις ανάγκες τους, τον τρόπο που θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους και, φυσικά, την επιθυμία να βλέπουν ο ένας τον άλλον. Ας αφήσουμε τις γενικολογίες όμως. Αν η σχέση μετραέι λίγο χρόνο ζωής, οι πιθανότητες είναι να είστε στη φάση που δεν χορταίνετε ο ένας τον άλλον.

Στην αρχή που όλα είναι καινούρια και «γυαλιστερά» και οι συναντήσεις σας είναι μια συνεχής ανακάλυψη (εμπειριών, χαρακτηριστικών κ.α.), είναι λογικό να θέλετε να βλέπεστε κάθε (ή κάθε δεύτερη) ημέρα. Ακόμα και τις ώρες που δεν είστε μαζί, είστε πάνω από το κινητό και μιλάτε. Αδιαμφισβήτητα, όλα αυτά είναι πολύ ρομαντικά και γεννούν συντριπτικά όμορφα συναισθήματα. Καλά κάνετε και «το ζείτε» (εννοείται αυτό), αλλά αν θέλετε και μια δεύτερη γνώμη, μια σχετική πρόσφατη μελέτη διερεύνησε όλο αυτό το τσιριμπίμ-τσιριμπόμ της αρχής μιας σχέσης και έβγαλε τα εξής συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν είστε νέο ζευγάρι, όσο ερωτευμένοι κι αν αισθάνεστε, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να περιορίσετε τον ενθουσιασμό και τις συναντήσεις σας. Όχι για να λείψετε ο ένας στον άλλον, αλλά για έναν πολύ πιο σημαντικό λόγο. Πόσες φορές είναι καλό να βρίσκεστε λοιπόν;

shutterstock

«Είναι σημαντικό να αρκεστείτε στο να βρίσκεστε δύο φορές την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο έχετε αρκετό χρόνο μακριά από το νέο σας ταίρι για να δώσετε χρόνο στα βαθύτερα συναισθήματά σας να φιλτραριστούν και να επεξεργαστούν από το υποσυνείδητό σας», υποστηρίζει ο Scott Carroll, ψυχίατρος και συγγραφέας του βιβλίου Don’t Settle: How to Marry the Man You Were Meant For (Μην αποκατασταθείς: Πως να παντρευτείς τον άνθρωπο για τον οποίο προορίζεσαι).

«Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσετε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει πραγματικά στον άνθρωπο που έχει εγείρει το ερωτικό σας ενδιαφέρον. Θα έχετε τον χρόνο να τον δείτε αντικειμενικά. Αντιθέτως, με το να βρίσκεστε μαζί του κάθε μέρα, ναι μεν μπορεί να φουσκώσει κι άλλο τα συναισθήματά σας, αλλά παίρνετε ένα ρίσκο: να βιώσετε έντονα συναισθήματα πολύ σύντομα, τα οποία ίσως να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι έτσι πολύ σύντομα να ματαιωθούν». Ένας άλλος κλινικός ψυχολόγος, ο Δρ. Seth Meyers, συμφωνεί με τον Scott ότι οι νέοι σύντροφοι πρέπει να κρατούν και μια ήπια επιφυλακτική στάση.

«Ενώ μερικά ζευγάρια μπορεί να βρουν έναν τρόπο να περνούν κάθε βράδυ μαζί και να κάνουν τη σχέση τους να λειτουργήσει, τις περισσότερες φορές, αυτή η βιασύνη δεν έχει μακροπρόθεσμά αποτελέσματα και η σχέση ξεφουσκώνει, όπως φούσκωσε: Γρήγορα και ατσούμπαλα», γράφει στο σάιτ Psychology Today. «Το πρόβλημα με αυτή τη δυναμική είναι ότι βλέποντας ο ένας τον άλλον πολύ συχνά στην αρχή, δημιουργείται μια ψευδαίσθηση οικειότητας και εξάρτησης, ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι χρειάζονται μήνες - ή και χρόνια - για να γνωρίσουμε πραγματικά κάποιον».

Σίγουρα αυτή είναι μια υπολογίσιμη άποχη. Από την άλλη, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό. Οπότε εσείς θα το κρίνετε.