7 διαφορετικά στιλ για μην ντύνεσαι βαρετά στη δουλειά

Αν κανείς ρωτούσε μια γυναίκα ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται, όταν ξυπνάει το πρωί για να πάει στη δουλειά, η απάντηση που θα έπαιρνε θα περιοριζόταν σε δύο πράγματα: το μακιγιάζ και τα ρούχα!

Κι αν στο μακιγιάζ μπορεί να αρκεστεί σε μια βάση, λίγη μάσκαρα, ρουζ και ένα κραγιόν για να ξεμπερδέψει, το τι θα φορέσει είναι σίγουρα πραγματικός εφιάλτης.

Πόσες φορές δεν έχετε ανοίξει και εσείς την ντουλάπα σας το πρωί και χάσατε χρόνο κοιτώντας την με απεγνωσμένο βλέμμα;

Εκεί μέσα υπάρχουν τόσες ενδυματολογικές επιλογές, μα αισθάνεστε πάντα ότι δεν έχετε τίποτα που να σας ταιριάζει. Θέλετε η εμφάνιση σας στη δουλειά να είναι κομψή και περιποιημένη, αλλά καταλήγετε πάντα με το πιο κοινό outfit: ένα τζην, μια μπλούζα και ένα φλατ παπούτσι για άνεση.

Βαρετό, δεν νομίζετε;

Προτείνουμε λοιπόν να ξεκινήσετε την αυριανή σας μέρα με στιλ και για αυτό σας δείχνουμε επτά διαφορετικά σύνολα για όλη την εβδομάδα, από το πιο κλασικό μέχρι το πιο μοντέρνο.

  • Κλασικό και διαχρονικό

Ενα από τα πιο συνηθισμένα λουκ στους χώρους εργασίας και το πιο εύκολο στην πράξη. Ενα παντελόνι σε ίσια γραμμή ή μια μίντι πένσιλ φούστα, μια ανάλαφρη μπλούζα και ένα ζευγάρι γόβες με χαμηλό τακούνι αρκούν για να είστε στην «τρίχα». Βέβαια θα πρέπει να θυμόσαστε ότι για να εντυπωσιάσετε ακόμα περισσότερο, καλό θα ήταν να συμπληρώνετε το σύνολο με ένα statement στοιχείο, όπως ένα κόσμημα, μια τσάντα, ακόμα και το μανικιούρ ή το μακιγιάζ των χειλιών σας.

  • Κάζουαλ μπίσνες σύνολο

Αυτό το λουκ κάνει πράξη την πιο μεγάλη σας επιθυμία, δηλαδή να μπορείτε να φοράτε ακόμα και το τζην στη δουλειά, χωρίς να σας σχολιάζει αρνητικά κανείς. Το μυστικό κρύβεται στα παπούτσια. Επιλέξτε πάντοτε τακούνια και συνδυάστε το τζην με ένα θηλυκό τοπ. Προτιμήστε απαλά και μεταξωτά υφάσματα. Αντί για ζακέτα, φορέστε ένα μπλέιζερ και κρατήστε μια τσάντα τύπου όφις, όχι σόπινγκ μπαγκ. Παίξτε με τα αξεσουάρ και προσαρμόστε την εμφάνιση στις απαιτήσεις της δουλείας σας.

  • Το λουκ της «αδιάφορης»

Σας αρέσει η μόδα, αλλά δεν θέλετε να είστε και υπερβολικές όταν είστε στη δουλειά. Με λίγα λόγια θα προτιμούσατε να είστε επιμελώς ατημέλητες. Το τιπ εδώ είναι να ταιριάξετε ρούχα και στιλ που φαινομενικά συγκρούονται μεταξύ τους λόγω της διαφορετικότητας τους ( όπως το γυναικείο με το αντρικό λουκ) , να παίξετε με τα σχήματα. Οσο για τα παπούτσια, προτείνουμε τα τακούνια αλλά και τα όξφορντ ή τα brogues.

  • Υπέρλαμπρη στη δουλειά

Εσείς και η μόδα είστε οι καλύτερες φίλες! Το συγκεκριμένο λουκ αφορά στις σέξι γυναίκες, με αυτοπεποίθηση που είναι έτοιμες να κατακτήσουν τον κόσμο. Και αυτό το επιτυγχάνουν και μέσα από την εμφάνιση τους, είτε τονίζοντας το μακιγιάζ των χειλιών τους είτε περπατώντας επάνω σε πολύ ψηλά τακούνια είτε φορώντας ρούχα που μπορούν να «σταθούν» από το πρωί μέχρι και το κοκτέιλ μετά τη δουλειά. Το μυστικό βρίσκεται στα κάτω άκρα και πιο συγκεκριμένα στο ότι πρέπει να φοράτε ιδιαίτερα παπούτσια με τακούνι. Επιλέξτε επίσης ακριβά αρώματα, πολυτελή υφάσματα, πένσιλ φούστες, μεταξωτές μπλούζες, μακριά παντελόνια, χρυσά κοσμήματα που κάνουν τη δική τους «δήλωση μόδας», εντυπωσιακά ρολόγια, μεγάλες και επιβλητικές τσάντες.

  • Το σοφιστικέ και «ψαγμένο» στιλ

Για να το πετύχετε θα πρέπει πρώτα να εξασκηθείτε και να πειραματιστείτε με τα ρούχα σας, οπότε απολαύστε τη μόδα και μην ξεχνάτε, πως θα πρέπει να φοράτε τουλάχιστον ένα statement κομμάτι. Το στιλ πρέπει να είναι κλάσι και κομψό στη βάση του και να συμπληρώνεται – ανατρέπεται με items ανάλογα με την προσωπικότητα σας και τη δουλειά σας. Αν για παράδειγμα επιλέξετε ένα σύνολο που είναι πιο αντρικό, όπως ένα παντελόνι σε ίσια γραμμή με ένα σακάκι, τότε τα ψηλοτάκουνα θα το κάνουν αυτομάτως σέξι και θηλυκό. Φορέστε αθλητικά φούτερ με πένσιλ φούστες, καπέλο, πριντς, δέρμα, ακόμα και ντένιμ.

  • Απλό και θηλυκό outfit

Σας αρέσουν τα ρομαντικά φορέματα, τα μικροσκοπικά κοσμήματα και θέλετε να είστε κομψές και ταυτόχρονα άνετες μέσα στα ρούχα σας όλες τις ώρες; Μπορείτε να υιοθετήσετε τις παρακάτω προτάσεις και στο γραφείο. Φορέστε φορέματα που το μήκος τους φτάνει ως το γόνατο ή πάνω από αυτό ή φούστες κάθε απόχρωσης ή με πριντς και συνδυάστε τες με μπλέιζερ. Οσο για τα υποδήματα προτείνουμε ψηλοτάκουνα ή και «μπαλαρίνες».

  • Το τολμηρό λουκ για τις τολμηρές γυναίκες

Αυτό το στιλ δεν ταιριάζει σε όλους τους χώρους εργασίας, αν και πιθανόν να σκεφτείτε ότι ακόμα και ένα εντυπωσιακό κόσμημα με έντονα χρώματα μπορεί να είναι τολμηρό. Θα λέγαμε, ότι αφορά περισσότερο γυναίκες που εργάζονται σε πολύ δημιουργικά επαγγέλματα και δεν έχουν τόσο αυστηρό dress code, ώστε είναι εφικτό να προσθέτουν τις προσωπικές τους πινελιές άφοβα. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, φορέστε μπότες, δερμάτινα, κάντε το μακιγιάζ των χειλιών σας πιο σκούρο από ποτέ, περπατήστε σε παπούτσια αθλητικά, όπως αυτά του τένις. Το λουκ απαιτεί mix & match!