Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: 10 εστιατόρια της Αθήνας όπου μπορείς να υποδεχθείς το 2017 με 33 έως 65 ευρώ
Η εορταστική περίοδος συνεχίζεται με θετική διάθεση και καλή ψυχολογία, κάτι που δημιουργεί την ανάγκη σε όλους να βρεθείτε με φίλους και συγγενείς και να μοιραστείτε μαζί τους στιγμές χαράς και αγάπης.
Τα μαγαζιά της πόλης ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τώρα πια και την Πρωτοχρονιά, όχι μόνο με εορταστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική και χορό αλλά και εορταστικά μενού για εσάς που θέλετε να υποδεχτείτε το 2017 εκτός σπιτιού, σε κόζι χώρους. Επιλέξαμε μερικές από τις πιο εκλεκτές και πρωτότυπες γεύσεις value for money και σας τις παρουσιάζουμε.
Σούζυ Τρως
Με ονομασία εμπνευσμένη από από την χαρακτηριστική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα» η Σούζυ σας προκαλεί να φάτε και εσείς ανενόχλητα και χωρίς τύψεις μαζί της! Ο κατάλογος της μικρός για να μην μπερδεύεστε με τις επιλογές, αλλά και γιατί σερβίρει μοναδικά μαγειρεμένα πιάτα, με διαλεχτές πρώτες ύλες. Βρίσκεται σε μια ήσυχη πλατεία του Κορυδαλλού, σε αυτήν του Αγίου Γεωργίου και εντυπωσιάζει με την αισθητική του χώρου της, αφού η Σούζυ, η μελαχρινή γεματούλα κυρία με το μαργαριταρένιο κολιέ σας υποδέχεται σε μια μονοκατοικία γεμάτη από έντονα χρώματα, φυτά, ταπετσαρίες που έχουν κεντρικό ρόλο στη διακόσμηση, νήματα και υφάσματα αλλά και μια φιλόξενη αυλή.
Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς
- Καλωσόρισμα με κοκτέιλ σαμπάνιας Kir -Royale
- Βελουτέ κάστανο με κλωστές γιαουρτιού και τρούφα
- Χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι, προσούτο, κρέμα τυριού, και σάλτσα παρμεζάνας
- Πολύχρωμη σαλάτα με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς, ρόδι και μπαλίτσες τυριού με ξηρούς καρπούς
- Κότσι αρνίσιο σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί και δενδρολίβανο με baby τραγανές πατάτες
ή
- Ελάφι με δαμάσκηνα, μανιτάρια, Porto και ψητά ντοματίνια με πουρέ καρότου
- Μιλφέιγ με τραγανά καραμελωμένα φύλλα και σως φράουλας
Το μενού κοστίζει 33 ευρώ ανά άτομο.
Σούζυ Τρως: Δ.Μαλαγαρδή 56 (πρώην Φ.Ρούσβελτ) Κορυδαλλός
Cosca
Παραμονή πρωτοχρονιάς στο Cosca, στο γνώριμο ιταλικό στέκι στο Κουκάκι! Απολαυστικό εορταστικό μενού βγαλμένο από τη ζεστασιά της ιταλικής κουζίνας. Πιάτα με γεμάτα έμπνευση με τη μοναδική ιταλική διάθεση υπόσχονται την ιδανική γαστρονομική υποδοχή του νέου έτους.
Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς
- Cocktail aperitivo & stuzzichini καλωσορίσματος
- Zuppa velouté με γαρίδες, ginger & φινόκιο
- Sorbetto di limone,
- Raviolacci di formaggi με γέμιση ιταλικών τυριών σε σάλτσα ροδιού
- Cestino di neve με ψητά λαχανικά και πλευρώτους τυλιγμένα σε prosciutto crudo σε σάλτσα από καραμελωμένο balsamico
- Filetto alla rossini, Μοσχαρίσιο φιλέτο με foi gras σε σάλτσα μαδέρα
- Tarta ciocolata με καυτερή σοκολάτα & pepperoncino
- Ποτήρι spumante για να αποδεχτείτε το νέο έτος
- ...και για το τέλος ελληνική βασιλόπιτα
Το μενού κοστίζει 44 ευρώ ανά άτομο.
Cosca: Πραμάντων 10, Κουκάκι
www.cosca.gr / 201-9210229
Salero
Το όνομα του σημαίνει αλατιέρα ή γευστικός και στεγάζεται σε μια μονοκατοικία Bauhaus του 1930 η οποία έχει ανακαινιστεί με φινέτσα και γούστο και θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Εκεί θα κάνετε ένα ταξίδι στην απόλαυση των γεύσεων και των αισθήσεων.
Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς
- Βελουτέ καστανόσουπας αρωματισμένη με τζίντζερ
- Σαλάτα baby ρόκας και σπανάκι με ψητό πορτομπέλο και φιλέτο πάπιας
- Ρολά καπνιστού σολομού γεμιστά με κρέμα τυριού, ροζ πιπέρι και κρέμα σαμπάνιας
- Αγριογούρουνο με βατόμουρα και κόκκινο κρασί. Γαρνίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας.
- Φιλέτο μοσχαρίσιο γεμιστό με φρέσκα μυρωδικά, ροκφόρ και πράσινο πιπέρι. Γαρνίρεται με ριζότο με λευκά σπαράγγια.
- Κορμός γεμιστός με κάστανα και καραμέλα με κρέμα βανίλιας
Το μενού κοστίζει 65 ευρώ το άτομο.
Salero: Βαλτετσίου 51,Αθήνα
Stoffa
Ενα εστιατόριο στην Κηφισιά με δημιουργικά και εμπνευσμένα πιάτα που θα σας εξιτάρουν με κάθε τρόπο. Ο χώρος είναι μοντέρνος με ιντάστριαλ ύφος και βίντατζ και ποπ πινελιές. Πρόκειται για ένα γουστόζικο ελληνο-μεσογειακό ρεστοράν στα βόρεια προάστια.
Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς
- Welcome Drink Rossini με Prosecco και λικέρ φράουλα
- Βελουτέ μανιταριών – λευκή τρούφα, crispy pancetta affumicata
- Λαυράκι ποσέ – πρώιμο σπανάκι, beaurre blanc αρωματισμένη με λεμονόχορτο
- Φύλλα πράσινης μουστάρδας – μαριναρισμένα σύκα σε Porto, σταφίδες, κατσικίσιο τυρί chevre & Crispy Spek
- Σορμπέ από ξινόμηλο με Moscato d’ Asti
- Κοτολέτα ελαφιού – μαριναρισμένη σε Brandy de Jerez , κυδώνια confit
ή
- Φιλέτο μόσχου με βασιλομανίταρα, τρούφα και πρώιμες πατάτες
- Τάρτα σοκολάτας γεμιστή με κρεμ μπρουλέ πορτοκάλι
Το μενού κοστίζει 48 ευρώ ανά άτομο.
Stoffa: Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά
Μusique cafe and more
Ιδανικός προορισμός για καφέ, φαγητό και ποτό, δίπλα στην πλατεία Προσκόπων. Θα βρείτε ναξιώτικες γεύσεις καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις από όλη τη Μεσόγειο.
Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς
- Μοσχαρόσουπα βελουτέ με λεμονοθύμαρο
- Σαλάτα ανάμεικτη με βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, καρύδια, μπέικον, ντοματίνια και καβουρδισμένο σουσάμι
- Γραβιέρα Νάξου τηγανητή σε φύλλο κρούστας, με πορτοκάλι, μαστίχα Χίου, φιστίκια Αιγίνης και μέλι
- Χοιρινό ψητό στη γάστρα με κόκκινο κρασί, δενδρολίβανο, χοντρό πιπέρι και πουρέ πατάτας με σελινόριζα
ή
- Αρνάκι Νάξου στο φούρνο με πατάτες και πικάντικη μουστάρδα
- Cheesecake με μπισκότα ολικής άλεσης και σπιτική μαρμελάδα Νάξου
Το μενού κοστίζει 38 ευρώ ανά άτομο.
Μusique cafe and more : Αρριανού 37 και Αρχελάου, Παγκράτι
Veniero
Το απόλυτο meeting point στην πιο «ζωντανή» πλατεία των βορείων προαστίων. Ενας χώρος με μοντέρνα αισθητική και γευστικές προτάσεις για όλες τις στιγμές.
Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς με live μουσική
- Welcome Drink Rose Martini
- Βελουτέ σούπα γλυκιάς κολοκύθας με sour cream
- Ποικιλία μανιταριών με κουκουνάρι και κρέμα blue cheese
- Σαλάτα ρόκα με κράνμπερις, καρύδια, φορμαέλα και πετιμέζι ροδιού
- Σορμπέ ροδάκινο
- Χοιρινό ιμπέρικο με μαρμελάδα πορτοκάλι και πατάτες καρέ με φασκόμηλο
- Τάρτα ρόδι με ιταλική μαρέγκα
Το μενού κοστίζει από 50 ευρώ ανά άτομο.
Veniero: Θ. Δεληγιάννη 56, Κεφαλάρι
Pausa food & wine restaurant
Δημιουργική Μεσογειακή Κουζίνα που διατηρεί απαράμιλλη την ποιότητα των φρέσκων πρώτων υλών σε συνδυασμό με νέες τεχνικές , παρουσιάζει αυθεντικές ιταλικές γαστρονομικές προτάσεις και γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν τον ουρανίσκο.
Μενού Παραμονής Πρωτοχρονίας
- Ποτήρι Veuve Du Vernet Brut Rose
- Βελουτέ σούπα παντζάρι με sour cream gremolata
- Capellacci χειροποίητα γεμιστά με αγγινάρα και ρικότα ,σάλτσα λεμονιού με αυγοτάραχο Μεσολογγίου
- Σαλάτα mesclun , κατσικίσιο chevre σε κρούστα ξηρών καρπών ,ψητά μήλα και βινεγκρέτ λευκό balsamico & μέλι ακακίας
- Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα marsala &μαύρης τρούφας ,πουρέ κολοκύθας
- Μιλφειγ monte bianco με flan vanilla ,σοκολάτα και κάστανα
- Βασιλόπιτα
Το μενού κοστίζει 58 ευρώ ανά άτομο.
Pausa food & wine restaurant: Αγίου Κωνσταντίνου & Ηφαίστου 3, Μαρούσι
Vinarte
Ή αλλιώς «Vino, Gastronomia, Arte, Musica » τα στοιχεία που ενώθηκαν στην αναζήτηση μιας ποιοτικής διασκέδασης και γευστικής απόλαυσης. Ένας πολυχώρος στον οποίο βρίσκει κανεις το κρασί που του ταιριάζει από όλο το κόσμο, ζεστή και κρύα κουζίνα με έντονες ιταλικές ρίζες, έκθεση έργων τέχνης που εναλλάσσεται στο χρόνο και μοναδικών επίπλων, όμορφα αγκαλιασμένα από swing jazz νότες και ιταλική μουσική.
Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς
- Ψάρι / Κρέας
- Σούπα με κάστανο και μανιτάρια porcini
- Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες / Gnocchi πατάτας και αφρό από τυρί gorgonzola
- Ανάμεικτη σαλάτα με μήλα, κίτρινο ντοματίνι και αποξηραμένα σύκα και crema di pecorino
- Sorbet μανταρίνι
- Τόνος σχάρας με πουρέ σελινόριζας / Ossobuco braise με risotto ubriaco al Barolo
- Millefoglie με crema diplomatica, φράουλες και βασιλικό
Το μενού κοστίζει 54 ευρώ ανά άτομο.
Vinarte: Μαραγκού 18, Γλυφάδα
ThissioView
Στον μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής χώρο αυτό, πάνω στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου η οποίος ενώνει το σταθμό του Θησείου με την είσοδο της Ακρόπολης, δημιουργήθηκε ένα Εστιατόριο-Cafe-Club, όπου μπορεί να απολαύσει κανείς, πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό δείπνο, τον καφέ του ή το ποτό του σε ένα ζωντανό πολυχώρο που προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχές του χρόνου.
Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς
- Welcome Drink
- Βελουτέ σούπα πατάτας αρωματισμένη με κύμινο, τραγανές μπουκιές από προσούτο Πάρμας και κρουτόν αραβικής πίτας
- Τραγανές φλογέρες με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά σε μαυροδάφνη και 3 είδη τυριών
- Ανάμεικτη σαλάτα με ρόκα baby, και σπανάκι baby, με αποξηραμένα φρούτα, καρύδια, καπνιστό χοιρινό, παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου, και βινεγκρέτ πορτοκοαλιού
- Σορμπέ μάνγκο
- Αγριογούρουνο Ταϋγέτου ραγού σιγομαγειρεμένο για 24 ώρες σε κρασί Porto, με αποξηραμένα σύκα και baby κρεμμυδάκια, σερβιρισμένο με πουρέ γλυκοπατάτας
- Pavlova με φρέσκες φράουλες
Το μενού κοστίζει 56 ευρώ το άτομο.
ThissioView: Αποστόλου Παύλου 25, Αθήνα
Mare Marina Restaurant - Exclusive Bar
Η Πρωτοχρονιά φέτος σας οδηγεί στο Παλαιό Φάληρο και τη Μαρίνα Φλοίσβου. Το μενού το χαρακτηρίζουν γεύσεις από ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, οι οποίες σας ταξιδεύουν σε αξέχαστες γευστικές εμπειρίες. Ιδιαίτερα και ξεχωριστά πιάτα δημιουργήθηκαν ώστε να κάνουν τις φετινές γιορτές ακόμη πιο όμορφες!
Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς
- Βελουτέ γλυκοπατάτας με άρωμα λεβάντα και τραγανό ισπανικό Jamon Serrano
- Ραβιόλι γεμιστό με καβούρι σε σάλτσα Αμαρέτο
- Μπουκιές σαλατικών με σωταρισμένη γαρίδα, μους αβοκάντο και πέρλες από μπρικ σολομού
- Σορμπέ λεμόνι
- Φιλέτο μόσχου σχάρας με σπαράγγια σωτέ, τσιπς λαχανικών και σάλτσα κόκκινου κρασιού Μαρσάλα
- Τριλογία μιλφέιγ με κουλί φράουλας
Το μενού κοστίζει 44 ευρώ ανά άτομο.
Mare Marina Restaurant - Exclusive Bar: Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο