Φωτογραφία: Shutterstock

Δείξε νεότερη... τρώγοντας- 3 τροφές που κάνουν θαύματα στο δέρμα

Προσπαθείς να βρεις το καλύτερο προϊόν ομορφιάς για να εξαφανίσεις τα κόκκιθνα στίγματα κια να γυρίσεις πίσω τον χρόνο; Η beauty expert Λιζ Έρλι σου δίνει μία πιο εύκολη λύση, καθώς το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα βρίσκεται κυριολεκτικά στο... πιάτο σου.

Όπως αναφέρει η beauty editor τα καλά λιπαρά κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορούμε να τρώμε όλες τις λιπαρές τροφές που ξέρουμε ή μόνο όσες μας αρέσουν. Συγκεκριμένα:

  • Γύρισε το χρόνο πίσω με αβοκάντο

Είτε το καταναλώσεις είτε το προσθέσεις σε κάποια φυσική μάσκα, τα οφέλη του αβοκάντο όσον αφορά την επιδερμίδα μας είναι τεράστια.

Είναι πλούσιο σε φυσικά λιπαρά και κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λεία και λαμπερή. Επίσης είναι από τα τρόφιμα που λειτουργούν ως ασπίδα σε διάφορες μορφές καρκίνου, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αντηλιακό. Λόγω του ότι είναι πλούσιο σε Ω9 και αντιοξειδωτικά βοηθάει στην αντιμετώπισης της κυτταρικής γήρανσης.

  • Για τα κόκκινα στίγματα πες ναι στο γιαούρτι

Τα προβιοτικά, τα οποία υπάρχουν και στο γιαούρτι, μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση των «καλών» βακτηρίων στο έντερο, βοηθώντας το σώμα να απαλλαγεί από τις ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή (κοκκινίλες). Χάρη στα προβιοτικά και στην ελαφρά οξύτητά του, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το γιαούρτι, επίσης, είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, αλλά και σε βιταμίνες Α και Β, τα οποία συμβάλουν στην ανάπτυξη των μυών, λειτουργώντας ως ασπίδα κατά της αντιγήρανσης.

  • Ενίσχυσε την γυαλάδα του προσώπου τρώγοντας θαλασσινά

Τα θαλασσινά είναι πλούσια σε ωμέγα 3, ουσία που διατηρεί την επιδερμίδα σου λαμπερή και καθαρή. Τα ω-3 λιπαρά οξέα «εξισορροπούν» την ξηροδερμία καθώς και επιβραδύνουν τη γήρανση. Από την άλλη,ο ψευδάργυρος, τον οποίο θα βρεις στα θαλασσινά, βοηθάει στην παραγωγή νέων κυττάρων και στην απομάκρυνση των νεκρών δερματικών κυττάρων, κάνοντας το δέρμα πιο λαμπερό. Στην κορυφή των θαλασσινών που συμβάλλουν στην απόκτηση ενός λαμπερού δέρματος, βρίσκονται τα στρείδια, τα λιπαρά ψάρια και ο σολομός

Φωτογραφίες: Shutterstock