Dior

Πώς να φροντίσεις και να καθαρίσεις την τσάντα σου -Έτσι θα αντέξει περισσότερο

Ω, τσάντες. To γυναικείο αξεσουάρ με το οποίο οι περισσότερες έχουμε μια σχέση αγάπης.

Είμαι σίγουρη ότι έχεις κι εσύ μια αρκετά μεγάλη συλλογή με τσάντες και τσαντάκια. Υπολογίζω κι αυτές που έχεις καταχωνιάσει στην ντουλάπα σου και δεν χρησιμοποιείς πολύ πια, είτε επειδή δεν είναι στην μόδα είτε επειδή έχουν κάποιο ελάττωμα από την χρήση, το οποίο υποσχέθηκες ότι κάποια στιγμή θα διορθώσεις.

Όσο κι αν έχει κοστίσει η αγαπημένη σου τσάντα, -από μερικά έως εκατοντάδες ευρώ- η αγάπη αυτή δεν έχει τέλος.

Επειδή, όμως, τέτοιες «επενδύσεις» δεν επαναλαμβάνονται κάθε μέρα, πρέπει να φροντίζουμε την τσάντα/το τσαντάκι/το πορτοφόλι μας πολύ προσεκτικά όπως θα κάναμε με τα ρούχα μας. Η τσάντα έχει την δική της -κατάλληλη- φροντίδα για να διατηρείται σε καλή κατάσταση και να εντυπωσιάζει καθώς περπατάς και την κρατάς με στιλ.

Shutterstock

Σε όλες μας έχει συμβεί: ξέρεις κι εσύ πως είναι, όταν την έχεις αγοράσει μόλις μια εβδομάδα και ήδη βλέπεις μικρούς λεκέδες σε σημεία όπως το χερούλι, το λουράκι, το φερμουάρ αν έχει, ή τις γωνίες της. Πόσο μάλλον όταν έχει ανοιχτόχρωμη απόχρωση που όλα φαίνονται στην επιφάνεια της.

Ήρθε η στιγμή να μάθεις πως να φροντίζεις την συλλογή με τις τσάντες σου -μικρές και μεγάλες- σωστά, για να είναι πάντα καθαρές, οργανωμένες και να αντέξουν σε καλή κατάσταση για χρόνια.

Totes, shoppers, backpacks, -ό,τι κι αν προτιμάς-, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να κάνεις για να φροντίσεις την τσάντα σου.

1 Προστάτευσε την

Προφυλάξε την τσάντα σου πριν ακόμα την φορέσεις και έξω. Εάν το τσαντάκι σου είναι κατασκευασμένο από δέρμα, σουέτ ή ένα λεπτό ύφασμα, εφάρμοσε ένα προστατευτικό προϊόν για να το σώσεις από διαρροές, βρωμιά και άλλα ατυχήματα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Shutterstock

2 Οργάνωσε το εσωτερικό

Πόσες φορές δεν έχει ανοίξει την τσάντα σου για να ανακαλύψεις στον πάτο λεκέδες από μελάνι, μουντζούρες από κραγιόν ή από διαρροές υγρών; Προστάτευσε την επένδυση και το εσωτερικό της τσάντας σου χρησιμοποιώντας θήκες για να οργανώσεις τα πάντα μέσα σε αυτήν. Τοποθετήστε τα όλα σε διαφορετικές κασετίνες, θήκες ή ακόμα και πουγκιά. Επίσης, οι παλιές θήκες γυαλιών μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες εδώ. Mια θήκη για καλλυντικά, άλλη για τα ψιλά σας και άλλη για τα στιλό. Διατηρώντας τα πάντα σε ξεχωριστά μίνι σακουλάκια, το τσαντάκι σας θα παραμείνει οργανωμένο και καθαρό, ενώ θα βρίσκετε πάντα γρήγορα, ό,τι ψάχνετε.

3 Αποθηκεύστε την σωστά

Όταν δεν χρησιμοποιείς μια τσάντα, βεβαιώσου ότι την αποθήκευσες σωστά.

Στρώσε και κλείσε όλες τις τσέπες, αφαίρεσε κάθε αποσπώμενο λουράκι, τύλιξέ το και φύλαξέ το μέσα στην τσάντα σου. Μην τα διπλώσεις γιατί μπορεί να τσαλακωθούν, να ξεφτίσουν ακόμα και να σπάσουν. Τοποθέτησε την τσάντα μέσα σε υφασμάτινους σάκους ή μικρές, παλιές μαξιλαροθήκες. Μην την στριμώξεις σε ράφι με άλλα αντικείμενα, όπου πιέζεται και μπορεί να γρατζουνιστεί. Τέλος οι πλαστικές σακούλες δεν είναι καθόλου καλή ιδέα αφού παγιδεύει την υγρασία.

Shutterstock

4 Αφαίρεσε τους λεκέδες

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για να απομακρύνεις μόνη σου λεκέδες από τρόφιμα, λάδι, μελάνι και νερό που λειτουργούν, αλλά μπορείς, επίσης, να δώσεις την τσάντα σου σε έναν επαγγελματία για το σωστό καθαρισμό.

5 Καθημερινή φροντίδα

Σκούπισε τις τσάντες που χρησιμοποιείς τώρα μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον.

Ένα μωρομάντιλο είναι ιδανικό για να απαλλαγείς από ψίχουλα ή βρωμιά στο εσωτερικό και ένα μαλακό πανί είναι κατάλληλο για την εξωτερική πλευρά της. Μην το παρακάνεις, όμως, γιατί το συνεχές πλύσιμο τελικά θα έχει αντίθετα αποτελέσματα και θα οδηγήσει στην καταστροφή της τσάντας.

Απόφυγε να αγγίζεις την τσάντα με βρώμικα, βρεγμένα χέρια ή μετά από την εφαρμογή κάποιας λοσιόν.

Μην την παραφορτώνεις. Θα παραμορφωθεί το σχήμα και μπορεί να σχιστεί η επένδυση.

Την επόμενη φορά που θα πάρεις μια καινούργια τσάντα θα ξέρει πως να την φροντίσεις και να την προστατεύσεις. Έτσι θα την απολαμβάνεις για περισσότερο καιρό.