Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να κάψει κανείς το φαγητό στην κατσαρόλα.
Δεν έγινε και τίποτα το τρομερό βέβαια. Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες, μπορεί όμως ο καμένος λεκές να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί από τον πάτο της κατσαρόλας.
Για αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα ειδικά σαπούνια και τα απορρυπαντικά που υπόσχονται να κάνουν θαύματα, εμείς όμως έχουμε ένα σπιτικό μείγμα ιδανικό για επίμονους λεκέδες και καμένα, για να κάνετε την κατσαρόλα σας να λάμπει, σαν καινούργια.
Πώς θα καθαρίσετε τις καμένες κατσαρόλες σε 4 απλά βήματα
Μουλιάστε σε ζεστό νερό
Πριν κάνετε το οτιδήποτε μουλιάστε το σκεύος σε ζεστό νερό. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να βράσετε νερό, να το βάλετε μέσα στο σκεύος και να το αφήσετε για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα πάντα με το πόσο δύσκολος είναι ο λεκές. Στη συνέχεια, αδειάστε το νερό και σαπουνίστε απαλά. Αν ο λεκές παραμένει αφήστε να μουλιάσει για ακόμη τουλάχιστον μία ώρα ή όλη τη νύχτα.